Hjem Nyheter Israelsk-amerikanske statsborgere pågrepet i IS-hovedkvarter i Irak

Israelsk-amerikanske statsborgere pågrepet i IS-hovedkvarter i Irak

IRAK: Irakiske spesialstyrker har pågrepet fire personer mistenkt for å ha hjulpet terrororganisasjonen Den islamske staten (IS) som militære rådgivere. Tre av de hadde dobbelt statsborgerskap i Israel og USA.

image-resizer-640x346

Irakiske spesialstyrker pågrep de fire personene i et hovedkvarter i Tal Abta-ørkenen i Iraks nordre provins Nineveh. Hovedkvarteret ble anvendt av Den islamske staten (IS) for å planlegge sine militære operasjoner.

Av de fire pågrepne skal tre av de ha dobbelt statsborgerskap i USA og Israel. Den fjerde skal komme fra et land i Persiabukten, rapporterer det irakiske nyhetsbyrået Sarma. Samtlige skal nå være transportert til Baghdad.

Beskyldninger om at både USA og Israel skal ha vært delaktig i opprettelsen og opplæringen av IS, har kommet fra flere hold. Alexander Prokhanov, en av Vladimir Putins rådgivere, anklaget ifjor Mossad for å ha trent IS-medlemmer i Irak og Syria. Iran har anklaget den israelske etterretningstjenesten Mossad og amerikanske CIA for å være delaktig i skapelsen av IS. General Wesley Clark, den tidligere europeiske NATO-sjefen, uttalte i et intervju med CNN at USAs allierte skapte IS for å bekjempe Hizbollah og senere Syria og Iran.

Les også:

– USAs allierte skapte Den islamske staten (IS)

Opprinnelig publisert på Nordfront.se.

Kilder:

US, Israeli Military Advisors Accused of Aiding ISIL Arrested in Iraq
Iraq Arrests ISIL’s US, Israeli Military Advisors in Mosul