Hjem Nyheter Israelsk general bekrefter at de har ordre om å drepe barn

Israelsk general bekrefter at de har ordre om å drepe barn

ISRAEL I et israelsk radiointervju diskuteres april måneds drap på palestinske barn. General Zvika Fogel forklarer og forsvarer policyen om å skyte alle som beveger seg innenfor en 300 meters sone utenfor Israels «sikkerhetsgjerde». Selv det å skyte ihjel barn er Israels policy og utstedte ordre.

Zvika Fogel. Foto: יוסי לוגסי פלשמןCC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons.

En video som ifølge den israelske avisen Haaretz ble spilt inn den 22. desember i fjor viser en israelsk snikskytter skyte ihjel en palestiner utenfor Israels «sikkerhetsgjerde» mot Gaza. På videoen kan du høre snikskytteren, eller hans kamerater som står i nærheten, juble når de treffer palestineren på den andre siden av gjerdet.

Ettersom videoen spredte seg over hele verden mottok Israel også skarp kritikk og lovet derfor å utrede hendelsen. Men den eneste reprimande som soldatene ser ut til å ha fått har vært for at soldatene jublet og lo etter mordet og at dette har kommet til verdens kjennedom. Men å drepe palestinerne på denne måten, enten de er voksne eller barn, er beordret av Israels militære ledelse.

For en uke siden drepte en israelsk snikskytter den 14 år gamle palestineren Muhammad Ibrahim Ayyoob, ved å skyte ham i hodet over grensen mot Gaza. Han er det fjerde barnet som skal ha bli skutt av jødene siden palestinernes årlige demonstrasjon for retten til å returnere til sitt land fant sted. Jødene, som i kraft av sin seier i andre verdenskrig, annekterte palestinsk land, og utvidet landets grenser etter angrepet på Gaza i 1967.

Se den omtalte videoen her:

Den palestinske demonstrasjonen ble avholdt den 30. mars. Media, inkludert Frihetskamp, rapporterte om at 16 palestinere skal ha blitt skutt i hjel. Selv FNs «fredsprosesskoordinator» i Midtøsten, den normalt stille og forsiktige Nickolai Mladenov, fordømte angrepet på demonstrantene. 5 511 palestinere ble skadet, hvilke legene kalte «forferdelige skader», hvorav mange fikk permanente funksjonshemninger. I dag har dødstallet steget til 40. Disse tallene er bekreftet av FN.

Israels militære bekrefter den offisielle policyen

I et radiointervju med den jødiske radioprogramlederen Ron Nesiel forteller en israelsk brigadegeneral, jøden Zvika Fogel, at når snikskyttere er plassert langs Israels grense mot Gaza, skyter de med vilje palestinske barn og gjør det under klare og spesifikke ordre. Fogel beskriver hvordan en snikskytter identifiserer et barns «lille kropp» og får tillatelse og ordre om å skyte.

Dette hender iblant når eksempelvis et barn nærmer seg «sikkerhetsgjerdet» for å identifisere et lik i nærheten. Barna frykter det verste, at det skulle være et familiemedlem som ligger der drept av israelske snikskyttere. Instinktivt forsøker de å se etter om de gjenkjenner den døde.

Ifølge Fogel handler det først og fremst om at barn også er terrorister med den hensikt å infiltrere og skade Israel:

– Hvis et barn eller noen andre kommer nær gjerdet for å sette en eksplosjonsladning eller for å kontrollere om det er noen nøytrale soner, eller kutte gjerdet slik at noen kan infiltrere Israels territorium for å drepe oss.

– Da er hans straff døden?, spør Niesel.

– Hans straff er døden. Du kan jo spørre meg hvilket blod som er tykkest. Deres eller vårt, svarer Fogel.

Relaterte artikler: 
FILM: Israelsk snikskytter jubler etter å ha skutt en forsvarsløs palestiner
Israel skyter ned passasjerfly – dreper 108 sivile
Israel ødelegger beduinlandsby for 122. gang
Israel sprøyter ugressmiddel på Gazastripen
Israel gransker rasetilhørighet og svartelister ikke-jøder