Hjem Nyheter Israelsk oberst pågrepet med IS-terrorister

Israelsk oberst pågrepet med IS-terrorister

 UTENRIKS  Iranske medier har rapportert om at en oberst fra det israelske militæret har blitt tatt til fange sammen med terrorister fra IS.

israel_isis

Det var mot slutten av oktober at det iranske nyhetsbyrået Fars News Agency avslørte at det irakiske militæret hadde pågrepet en oberst tilhørende israelske styrker.

Oberesten, som heter Yusi Oulen Shahak og skal tilhøre den israelske Golani-brigaden, hadde deltatt i terroristaktiviteter sammen med personer fra Den islamske staten (IS). Disse opplysningene kommer fra en ledende person i det irakiske militæret. Shahak skal i avhør med den irakiske sikkerhetstjenesten ha fortalt om det israelske militærets samarbeide med IS.

Et stort antall militante IS-medlemmer som har blitt pågrepet i år har også fortalt om hvordan israelske Mossad-agenter, samt andre israelske spionorganisasjoner, har vært innblandet i IS-angrep i Irak. Ingen israelske agenter har dog blitt pågrepet før.

Siden Russland startet å bombe IS i Syria den 30. september har flere detaljer om USA, Israel, Tyrkia, Qatar og andre land sitt samarbeide med IS kommet til dagens lys. Blant annet skal administrasjonen til den amerikanske presidenten Barack Obama ha støttet IS for å kunne avsette den syriske presidenten Bashar al-Assad for å kunne forvandle landet til et nytt Libya.

I løpet av sommeren ble en drone skutt ned som spionerte på irakiske sikkerhetsstyrker nær byen Fallujah. Ifølge de irakiske styrkene skal dronen ha tilhørt IS, men ha vært merket som at den var produsert i Israel. Også i august ble en israelsk drone skutt ned i Irak. Denne i nærheten av flyplassen i Bagdad.

clarke

USAs allierte skapte IS

Også fra amerikansk hold har det kommet bekreftelser på USA og dets allierte (les: IS) har vært svært delaktige i skapelsen av Den islamske staten. Den nå pensjonerte generalen, Wesley Clark, hevdet dette i et intervju med CNN tidligere i år. Clark, som selv er halv-jødisk og tidligere har vært både NATO-sjef i Europa og presidentkandidat for demokratene i USA, uttalte da at IS ble skapt for å knuse Hizbollah og Syrias og Irans innflytelse i Midtøsten.

Relaterte artikler:
– USAs allierte skapte Den islamske staten (IS)
FN bekrefter bånd mellom Israel og opprørere i Syria
Israelsk-amerikanske statsborgere pågrepet i IS-hovedkvarter i Irak
SYRIA: USA ødelegger alt utenom IS
Advokaten til IS-brud: IS-kalifatet er basert på staten Israel

Kilde:
Israeli Colonel Caught with IS Pants Down