Hjem Nyheter Israelsk politiker: – Jøder er en overlegen rase

Israelsk politiker: – Jøder er en overlegen rase

UTENRIKS I et noe bisarr innlegg i debatten om de mange korrupsjons-etterforskingene mot den israelske statsminister Benjamin Netanyahu, hevder nå en israelsk politiker at disse etterforskingene er helt unødvendige. Dette fordi den jødiske rase er så smart og overlegen at det jødiske folk hadde lagt merke til om deres kriminelle statsminister var korrupt.

Miki Zohar. Foto: Avi Ohayon / Government Press Office of Israel, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons.

Jøden Benjamin «Bibbi» Netanyahu, leder i egenskap av å være statsminister i en koalisjonsregjering av jødisk-rasistiske og sionistiske høyrepartier, og har siden 2015 regjert over skurkestaten Israel. Under mandatperioden har mange anklagelser om korrupsjon vært rettet mot Netanyahu, som foruten medieskriverier også har resultert i politiundersøkelser, samt en overhengende mulighet for at statsministeren vil bli bragt inn for riksrett.

Korrupsjonsanklagelsene mot statsministeren har ikke vært helt ukontroversielle i den jødiske staten, og har med tiden splittet befolkningen i to. Nå har dessuten Netanyahus partikollega og Knesset-medlem Miki Zohar ført frem en ny måte å se på saken:

– Jeg skal snakke om noe veldig grunnleggende. Du kan ikke lure jødene, uansett hva avisene skriver. Israels allmennhet er en befolkning som tilhører den jødiske rase, og hele den jødisk rasen er de mest høytstående menneskene, de smarteste, de mest innsiktsfulle, påstod Zohar nylig under en isralesk radiodebatt om korrupsjonsanklagelsene mot Netanyahu.

Zohar fortsatte ved å sitere meningsmålinger utført i skurkestaten, hvilket viser en fortsatt sterk støtte til Netanyahu. Ifølge Zohar beviser dette at jødene er for smarte til å bli lurt av en omfattende mediedekning av korrupsjonsskandalen.

Ahmad Tibi, leder av det israelske arabisk-nasjonalistiske partiet Ta’al, la ut et meme på Twitter etter radiodebatten, bestående av et bilde av Zohar med teksten «En folkevalgt representant i «den jødiske staten» presenterer: Raselære»:

Hvorpå en Twitter-krig brøt ut mellom Zohar og Tibi.

Zohar forsøkte senere å benekte at han hadde hevdet at jøder var en «overlegen rase», og ikke før hans egen uttalelse bl spilt for ham, anerkjente han arrogant:

– Hva kan man gjøre? Vi er velsignet av Gud… Jeg behøver ikke skjemmes over at det jødiske folk er det utvalgte folket: Det smarteste og mest spesielle folket i hele verden.