Hjem Nyheter Israelsk toppolitiker hevder å sitere Hitler

Israelsk toppolitiker hevder å sitere Hitler

JØDISKE TRIKS En jødisk parlamentariker bruker i en TV-debatt Hitlers navn i sitt forsøk på å legitimere en total fordrivning av de «islamo-nazistiske» palestinerne fra Gaza.

Den israelske parlamentsrepresentanten Moshe Feiglin. Foto: Ckaelmi (CC BY-SA 4.0)

Den israelske politikeren Moshe Feiglin, parlamentsrepresentant for det nåværende regjeringspartiet Likud, og i dag leder av det sionistiske partiet Zehut, henviste søndag morgen til Hitlers «syn på og behandling av etniske minoriteter» i det tyske samfunnet. I samme åndedrag anklaget han palestinerne for å være «nazister».

Kommentaren ble levert under Feiglins relativt lange redegjørelse om «nødvendigheten av en etnisk rensing av Gaza» utført av den jødiske staten. Autentisiteten til ordene som Zehut-lederen la i munnen på den tidligere tyske lederen Adolf Hitler er imidlertid tvilsom.

– Som Hitler sa: «Jeg kan ikke bo her hvis det er en eneste jøde igjen» … og vi kan ikke bo her hvis en eneste islamo-nazist forblir i Gaza.

Med et åpenbart nikk til den amerikanske ekspresidenten og nåværende presidentkandidaten Donald Trumps måte å uttrykke seg på, ba han deretter regjeringen om å «gjøre Gaza hebraisk igjen».

Hvorvidt denne utrenskningen skulle gjennomføres ved en orkestrert masseinnvandring av palestinere til «Amaleks» hjemland, eller til og med i samsvar med jødiske myter om «holocaust», unngikk Feiglin å ta stilling til.