Hjem Nyheter Israelske tropper trekker seg delvis ut av det sørlige Gaza

Israelske tropper trekker seg delvis ut av det sørlige Gaza

PALESTINA Ifølge en israelsk politiker trekker Israel seg delvis ut av Gaza, for å forhandle om gisler. Natt til i dag forflyttet tre brigader seg vekk fra Khan Yunis, mens en brigade forblir inntil videre.

Et utbombet område på Gazastripen. Foto: Norsk Folkehjelp, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons.

I området rundt Khan Yunis har israelske bakkestyrker begynt å trekke seg tilbake i løpet av natten. Ifølge Jerusalem Post (JP) skal det være tre brigader. En brigade er vanligvis en enhet på rundt 5000 soldater.

Ifølge israelske medier ble retretten avslørt ved å lytte til radiosendingene til den jødiske terrorhæren og dermed få tilgang til informasjonen. Tilbaketrekningen kommer etter fire måneder med kamper i området rundt byen.

– Det kan skyldes for eksempel at det er et luftangrep på gang, sier Midtøsten-analytiker Bitte Hammargren.

Ifølge JP er en brigade, Nahal-brigaden, fortsatt i Gaza. Gideon Sa’ar, parlamentsmedlem i det israelske Knesset, mener at tilbaketrekningen er direkte knyttet til forhandlinger om de israelske gislene som Hamas tok etter hevnangrepet den 7. oktober 2023. I et innlegg på Twitter (X) skriver han «det at vi holder oss unna har en direkte sammenheng med å komme til en ny avtale om gislene».