Hjem Nyheter IT-giganter ut mot Donald Trump

IT-giganter ut mot Donald Trump

USA Google, Facebook og nærmere 100 andre IT-selskaper protesterer mot Donald Trumps nylig innførte innreiseforbud, og hevder det skader amerikansk næringsliv.

zuckerberg

Et dokument undertegnet av 97 IT-selskaper ble søndag overlevert til domstolen som behandler president Donald Trumps nylig innførte innreiseforbud.

I dokumentet, som blant annet er signert av IT-giganter som Google, Facebook, Apple og Twitter, hevdes det at innreiseforbudet skader amerikansk næringsliv.

Innreiseforbudet representerer en signifikant fravikelse fra prinsippene om rettferdighet og forutsigbarhet som har styrt USAs immigrasjons system i mer enn 50 år – og ordren skader amerikanske bedrifter, innovasjon og vekst.

IT-selskapene hevder at innreiseforbudet gjør det vanskeligere å rekruttere talenter fra andre steder i verden, og at det dermed vil skade amerikansk næringsliv.

«Innvandrere står for mange av nasjonens fremste oppdagelser og skaper noen av landet mest innovative og ikoniske firmaer», skriver man i brevet, som også er signert av Microsoft, Intel, Netflix og eBay.

Kilde:
Teknikjättar protesterar mot Trump
IT-giganter samler seg mot Trumps innreiseforbud