Hjem Nyheter Italia sender hundrevis av soldater til Niger for å stoppe masseinnvandringen

Italia sender hundrevis av soldater til Niger for å stoppe masseinnvandringen

UTENRIKS På torsdag annonserte Italias statsminister Paolo Gentiloni at landet vil sende rundt 500 soldater til Niger for å hjelpe den vestafrikanske nasjonen med å stoppe inntrengere fra å ta seg til Europa.

Det var på torsdag at den italienske statsministeren Paolo Gentiloni kunngjorde at Italia vil sende nærmere 500 soldater, som tidligere har tjenestegjordt i Irak og Kuwait, til Niger for å hindre at rasefremmede ta seg til Europa via Afrika.

Ifølge Gentiloni er Niger det «viktigste transittlandet» for økonomiske «migranter» som har Europa som sitt endelige mål. Dette da inntrengerne som prøver å ta seg til Europa gjennom Libya først reiser gjennom Agadez, som er den største byen i Niger.

— Vi kommer til Niger etter en forespørsel fra regjeringen i landet. Vi vil styrke sikkerhetstiltakene og grensekontrollene og støtte landets politistyrke, sa Paolo Gentiloni på torsdag.

Videre sa statsministeren at Niger er landet «som kanskje er mest villig til å samarbeide» fordi staten bare er et transittland og dermed ikke får noen økonomiske fordeler fra rasefremmende som er bosatt i utlandet. Med andre ord tjener ikke landet penger på å hjelpe innvandrere med å nå europeiske land.

Kilder:
Italien skickar hundratals soldater till Niger – vill stoppa massinvandringen
Italy to send troops to Niger to stem migrant flow – PM