Hjem Nyheter Europa Italias første rasefremmede parlamentsmedlem i trøbbel

Italias første rasefremmede parlamentsmedlem i trøbbel

0

POLITIKK Italias første svarte lovgiver i Parlamentet suspenderte seg selv fra sitt venstreekstreme parti torsdag etter å ha blitt anklaget for å ha misforvaltet midler og utnyttet ansatte ved to foreninger ment å hjelpe innvandrere i Italia.

Aboubakar Soumahoro Foto: Skjermbilde / Youtube

Aboubakar Soumahoro, Italias mest kjente aktivist for migranters rettigheter som for første gang kom inn i det italienske parlamentet forrige måned etter å ha vunnet et sete i et nasjonalt valg for sitt venstreekstreme parti Grønt Europa, har nå suspendert seg selv etter påstander om å ha misforvaltet midler og utnyttet ansatte i to foreninger driftet av hans familie som er ment å hjelpe innvandrere som kommer til Italia, skriver Reuters.

Soumahoro skal selv ha benektet enhver personlig forseelse, om å ha unnlatt å betale arbeidere og tatt av midler ved to foreninger de administrerte.

Soumahoro ble født i Elfenbenskysten, og skal ha sovet dårlig da han kom til Italia som migrant i 1999. I starten arbeidet han i åkrene og jobbet på en bensinstasjon, før han fikk italiensk statsborgerskap og deretter ble fagforeningsaktivist som kjempet for migranters rettigheter i Italia.

Det skal nå bli undersøkt om deres foreninger unnlot å betale sine arbeidere, ga uregelmessige kontrakter til ansatte, utstedte falske fakturaer og mishandlet migranter plassert i deres omsorg.

Elena Fattori, en tidligere lovgiver for Grønt Europa, skal ha sagt «Jeg ville ikke ha satt hunder i det senteret,», etter å ha besøkt et av mottaksentrene som administreres av foreningen til Soumahoro, utenfor Roma.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg