Hjem Nyheter Europa Italias innenriksminister advarer EU: «Rettighetene til italienere kommer først»

Italias innenriksminister advarer EU: «Rettighetene til italienere kommer først»

1

ITALIA I en uttalelse advarer Italias innenriksminister EU at landet fra nå av kommer til å sette sine egne borgere først.

Italias innenriksminister og leder for det høyrepopulistiske partiet Lega, Matteo Salvini, uttalte nylig til den italienske avisen Il Sole 24 Ore at hans regjering kommer til å sette italienernes behov foran de forpliktelser som har blitt gjort til EU.

Det var i forbindelse med forhandlinger om statsbudsjettet for 2019 at Lega-lederen uttalte til den italienske avisen at han vil sørge for å holde sine valgløfter til tross for hva EU mener om saken.

– Vi vil gjøre alt for å respektere de europeiske forpliktelsene med det nye budsjettet, men rettighetene til italienerne kommer først. Rett til arbeid, pensjon, og helse.

– Vi vil også forplikte oss økonomisk til å sette i gang samme revolusjon på disse områder som den vi satt i gang i innvandringspolitikken. Jeg husker hva vi lovet å gjøre, enten EU liker det eller ikke.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
3 år siden

[…] artikler: Innvandringskritisk valgseier i Italia Italias innenriksminister advarer EU: «Rettighetene til italienere kommer først» Italias innenriksminister stoppet rasefremmede – etterforskes for «kriminalitet» Italia: […]