Hjem Nyheter Europa Italias innenriksminister stoppet rasefremmede – etterforskes for «kriminalitet»

Italias innenriksminister stoppet rasefremmede – etterforskes for «kriminalitet»

1

ITALIA Den italienske innenriksministeren er nå under etterforskning for å ha brutt den Den europeiske menneskerettskonvensjonen etter å ha nektet å la rasefremmede gå i land i Italia.

Italias innenriksminister Matteo Salvini er nå under etterforskning for å ha brutt Den europeiske menneskerettskonvensjonen etter at italienske myndigheter nektet å la 150 rasefremmede gå i land på italiensk jord. Grunnen var at Italia ikke hadde til hensikt å ta imot dem da de ankom den 16. august, men valgte i stedet å la dem vente på at andre stater kunne love å ta imot dem, hvilket nå har skjedd. Irland og Albania har valgt å ta imot et femtitall, mens Vatikanet midlertidig har ordnet losji for resten.

Like etter beskjeden, som kom på lørdag, valgte en siciliansk aktor å innlede etterforskningen mot Salvini. Ifølge Den europeiske menneskerettskonvensjonen skal migranter nemlig slippes fri etter 48 timer for å kunne søke asyl, noe som innenriksministeren nektet å gjøre.

«Hvis du vil arrestere meg for at jeg forsvarer grensene og sikkerheten i mitt land så er jeg stolt av det og ser frem mot det med åpne armer», skriver Salvini i et Facebookinnlegg rettet mot aktoren.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Torskmednugatti
Torskmednugatti
3 år siden

Kanskje dem som driver med kriminell Human-Trafficking, som f.eks Merkel burde stilles til ansvar istedet. Det er lett for sånne som hun og stille enkeltmennesker i det dårlige lyset Dem selv hører til i .