Hjem Nyheter Europa Italias senat sier ja til utvidet selvforsvar – gjør det lovlig å...

Italias senat sier ja til utvidet selvforsvar – gjør det lovlig å skyte innbruddstyver

6

ITALIA Det italienske senatet stemte på torsdag ja til en lovendring som utvider mulighetene til legitimt selvforsvar. Lovendringen innebærer at det blir lovlig å skyte en inntrenger uten at man må bevise at han utgjorde en umiddelbar fysisk trussel.

Illustrasjonsbilde: Italias innenriksminister Matteo Salvini.
Illustrasjonsbilde: Italias innenriksminister Matteo Salvini.

Det var på torsdag at det italienske senatet stemte ja til en lovendring som utvider mulighetene til legitimt selvforsvar. Senatet stemte gjennom forslaget med stor majoritet, 201 mot 38.

Lovendringen innebærer at det blir lovlig å skyte en inntrenger uten at man må bevise at han utgjorde en umiddelbar fysisk trussel.

– Dette er en veldig vakker dag. Endelig har italienernes ukrenkelige rett til legitimt selvforsvar blitt bekreftet, sier Italias innenriksminister Matteo Salvini. Videre sier han:

– Fra og med i dag vil skurkene vite at det blir enda vanskeligere å være innbruddstyv i Italia, det kommer til å bli en enda farligere virksomhet.

Samtidig økes straffen for inntrengning og innbrudd til maksimalt seks års fengsel. Straffen for væpnet ran økes til ti års fengsel.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Italia og frelseren Salvini viser vei for resten av Europa. Legitimt selvforsvar, om nødvendig med dødelig våpen, vil avskrekke og avverge mange forbrytelser mot legeme og eiendom. Slik det fortsatt er i USA, og slik det burde bli i Norge også.

VEbjørn
VEbjørn
Svar til  Proverbs 26:11
3 år siden

Sånn er det i praksis i Norge. Tror ikke noen har blitt dømt for å bruke våpen i selvforsvar mot inntrengere hjemme hos seg selv.

Angrvadil
Angrvadil
Svar til  VEbjørn
3 år siden

Jo det er folk som har blitt dømt etter å ha forsvart seg selv i sitt eget hjem her i Norge

Veb
Veb
Svar til  Angrvadil
3 år siden

Javel? Nødretten står sterkt, som vi så sist med saken i Vollen hvor en mann hadde et håndvåpen i natttbordskuffen og fikk avklart situasjonen. Ingen straffereaksjon mot han. Dvs. moralen i historien er klar. Forsvar deg.

Uheldig
Uheldig
3 år siden

Må snart vurdere å forlate Norge til fordel for Italia.

Reodor
Reodor
3 år siden

Banker og rikfolk kan rane vanlige folk ved å skape inflasjon og kunstige finanskriser. For å utføre disse ranene av pensjonister og folk fra arbeiderklassen trenger ikke rikingene å bryte seg fysisk inn hos de som rammes. Å ta fokuset vekk fra de ekte finansskurkene og rette fokuset på noen stakkars narkiser er en billig borgerlig avledningsmanøver.

Etter at nasjonalsosialistene tok over makten i Tyskland og fikk endret pengesystemet falt småkriminaliteten hos de lavere klasser som dugg for solen siden nøden forsvant. I de liberale demokratiene brukes småkjeltringene fra arbeiderklassen som syndebukkene i samfunnet.