Hjem Nyheter Utenriks Italienere angrep innvandrermottak

Italienere angrep innvandrermottak

ITALIA: Innbyggere i Roma er lei av å være utsatt for kriminaliteten som masseinnvandringen fører med seg. Denne uken gikk de til angrep på et mottakssenter for innvandrere.

Italiensk opprørspoliti beskytter innvandrermottaket.
Italiensk opprørspoliti beskytter innvandrermottaket.

Denne uken angrep lokale innbyggere et mottakssenter for innvandrere med steiner og bensinbomber. Politiet svarte med batongslag og tåregass. Politiet angrep også fremmøtte som forholdt seg rolige, fortalte en av dem.

De lokale innbyggerne krever at senteret blir stengt fordi de mener innvandrere som bor der, står bak en økning i ran, biltyveri og innbrudd i området.

– Man kan ikke gå ut om kvelden. For få dager siden ble en jente antastet på ettermiddagen mens hun gikk en tur med hunden, sa Tommaso Ippoliti, som er leder for beboerkomiteen i bydelen Tor Sapienza, hvor innvandrersenteret ligger.

Angrepet denne uken føyer seg inn i en rekke av sammenstøt i Roma de siste månedene forårsaket av rasemotsetninger. I september angrep rundt førti innvandrere to busser med steiner og truet en kvinnelig bussjåfør.

Tirsdag skal hundrevis av folk ha ropt «De svarte må dra!». Et antall mennesker skal også ha ropt «Lenge leve Il Duce!» (Mussolini).

Kilde:
The Independent