Hjem Nyheter Europa Italiensk kunstner malte ritualmord – jøder skriker «antisemittisme»

Italiensk kunstner malte ritualmord – jøder skriker «antisemittisme»

5

OY VEY Journalisten Ben Cohen fra den jødiske avisen The Algemeiner anklager nå den italienske kunstneren Giovanni Gasparro for «antisemittisme» etter å ha malt jødisk ritualmord.

”Martirio di San Simonino da Trento” av Giovanni Gasparro. Foto: Facebook.

Den italienske kunstneren Giovanni Gasparro, som tidligere er blitt hyllet av den katolske kirken for sine kristne tema og sin barokkstil, la i forrige uke ut et bilde av sitt nyeste kunstverk «Martyren» på Facebook, noe som fikk den jødiske journalisten Ben Cohen fra den jødiske avisen The Algemeiner til å skrike ut om «antisemittisme».

Ben Cohen beskriver Gasparros maleri som «en grotesk antisemittisk skildring av kroknesete jøder, involvert i ritualmord på et skrekkslagent kristent spedbarn», og han mener dette gjenoppliver «antisemittiske anklager om ritualmord».

Den fullstendige tittelen på Gasparros verk er «Helgenen Simon av Trentos martyrskap» og skildrer det jødiske ritualmordet på Simon av Trento. I følge historien forsvant det lille barnet Simon på skjærtorsdag 1475 fra sitt hjem i Trento, Nord-Italia, da han var to og et halvt år gammel. Tre dager senere ble hans døde kropp funnet, alvorlig skadet, i kjelleren til en jødisk mann ved navn Samuel.

Byens borgere mistenkte jøder for å ha drept Simon i et jødisk ritualmord og da brukt blodet hans til å bake matzo, et usyret brød som jødene baker på den jødiske høytiden Pesach.

Simon av Trento ble av pave Sixtus V erklært en helgen, men ble senere fjernet fra den romersk-katolske helgenkalenderen etter at pave Paulus VI gikk ut og tok avstand fra «antisemittisme» og anklager om at jøder var ansvarlige for Jesu død.

Etter at Cohen med sin klagesang rettet folkets oppmerksomhet mot maleriet, ble også den tidligere lederen for den jødiske maktorganisasjonen ADL – Abraham Foxman – rask med å hive seg på kritikken og avfeie dette med ritualmordet som «klassisk antisemittisme».

– Kriser får frem det beste og det verste i oss. Så mens vi fortsetter å bli sjokkert over den klassiske antisemittismen som dukker opp under koronakrisen, så skal vi ikke bli overrasket, sa Foxman i et intervju med The Algemeiner sist fredag.

Les også:
Professor: «Mindre vanlig enn før at jøder baker festbrød med menneskeblod»
Jøder raser over nytt lovforslag mot omskjæring
«Moderne kunst»: Marina Abramović stiller ut i Stockholm

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
N.S
N.S
2 år siden

Når jøder skriker antisemittisme og sier ting er en løgn, da må vi jo selvfølgelig tro på dem. Det selv om det flere ganger opp igjennom historien har vært tegn til ritualmord, og ikke minst forklart av jøder selv.

Fantomet
Fantomet
2 år siden

Kunstnerisk frihet 🙂 Det kalte dem det da negroide rapper om å voldta hvite kvinner å drepe hvite menn. Og er det nå riktig å kalle dem semitter? De fleste jødene i Europa og USA i dag stammer vel fra det tidligere slave imperiet Khazaria. Skal i alle fall spre dette vakre samt brutale maleriet som bare det 🙂

Arno
Arno
Svar til  Fantomet
2 år siden

>Og er det nå riktig å kalle dem semitter?

Nei, det er så galt som det kan få blitt. – Men det løgnen som bærer hele (ashkena)zionismen. Hvis de åpent hadde innrømmet sannheten om at de stammer fra khazarene, som aldri satte en tå i Palestina, eller Midt-Østen, hvilket kvasiargument skulle de da brukt for at de må få lov til å reise «tilbake til sitt hjemland», stjele palestinernes land og drive folkemord på urinvånerne?

HVER GANG JØDEN BRUKER SKJELLSORDET «ANTI-SEMITT» FREMMER HAN LØGNEN OM AT ASHKENAZI-JØDENE ER SEMITTER SOM STAMMER FRA PALESTINA.

Fantomet
Fantomet
Svar til  Arno
2 år siden

Samme konklusjon jeg har kommet til. Ikke så vanskelig med DNA og historie da.. Og selvsagt en arisk innsikt 🙂 Ble spredd for alle vinder etter at Oleg av Novgorod(Helge?) og flere knuste dem.

Johan G
Johan G
2 år siden

Sataniske folk, ondskap etter ondskap.