Hjem Nyheter Europa Italiensk minister: – Smuglerskip er en del av staten

Italiensk minister: – Smuglerskip er en del av staten

7

FREMMEDINVASJONEN Menneskesmuglingsskip registrert i Norge har lagt til kai i Italia. Nå krever den italienske regjeringen at Norge tar hånd om skipet og personene om bord på det.

Menneskesmuglingsskipet «Ocean Viking». Foto: Daniel Leite Lacerda, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons.

Smuglerskipene «Geo Barents» og «Humanity 1» har lagt til kai i Italia med 394 afrikanere og krever at de gis innpass til landet. Samtidig har skipet «Ocean Viking», som drives av jødiske SOS Méditerranée, ligget og lurt et stykke unna den italienske kysten før de omsider har lagt kursen mot Frankrike. Så langt har 144 kvinner, barn og personer med ulike sykdommer fått gå i land, og tre menn har svømt. Kapteinen på «Humanity 1» har nektet å etterkomme ordre fra den italienske kystvakten om å forlate landet med 35 menn som fremdeles er om bord, skriver NRK.

Skipene opererer i Middelhavet utenfor Libya, hvor de mottar forsendelser med mennesker i små båter fra smuglere på afrikansk side for å unngå å bli oppdaget av den libyske kystvakten.

Jack Herheim fra Leger Uten Grenser, som står bak mye av den omfattende menneskesmuglingsvirksomheten fra afrikanske land, mener overfor NRK at det er i strid med folkeretten å kreve at skipene forlater Italia. Hvor organisasjonen skal ta med seg passasjerene som han har om bord har han ingen anelse om, og vil dra spørsmålet inn for en italiensk domstol.

Sjøminister Nello Musumeci har dog et klart svar på dette.

– En båt er en del av staten, og loven krever at en stat tar ansvar for dem de har reddet, sier han, og mener i likhet med samferdselsminister Matteo Salvini at båten må dra til Norge.

Norges ambassadør i Roma Johan Christopher Vibe er uenig. Han sier i en offisiell uttalelse at Norge ikke har ansvar etter menneskerettskonvensjonene eller havretten for personer som tas om bord i private norskflaggede skip i Middelhavet.

Den ulovlige menneskesmuglingsvirksomheten til SOS Méditerranée finansieres blant annet av Sentralvelferdsrådet for jøder i Tyskland (ZWST).

– Alt vi gjør som en sosial velferdsorganisasjon er på den ene siden basert på humanitære rettigheter selvfølgelig, men også på jødiske verdier, sa rådets leder Aron Schuster til Times of Israel i et intervju i 2019. Han sier videre:

– Folkevandringsspørsmålet har alltid vært en av de sentrale oppgavene til Velferdsrådet ettersom det jødiske samfunnet, selv før holocaust, alltid har vært involvert i denne saken, med jøder fra Østen som søker bedre liv i Vesten, og har endt opp i Tyskland.

Sentralvelferdsrådet er partner med den israelske organisasjonen IsraAID, og har bistått med å etablere en nasjonal gren i Tyskland. I tillegg driver de et senter for å forhindre antisemittisme og annen diskriminering.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Atle
Atle
18 dager siden

er jo snart på tidet at europeiske land sender ut krigsskip i middelhavet å nekter disse skipene adgang til europa.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
18 dager siden

Importen av lav-IQ negre via Middelhavet til Europa er en blanding av NGO-innsats(MSF, som var mottager av flere hundre millioner i TV-aksjonen nylig), og jødisk organisering av «menneskesmugling». Rettferdiggjøringen er både «humanitær», dvs «vi synes så synd på disse fattige svarte, som bare ønsker et bedre liv i Europa», og en kynisk, samfunnsødeleggende agenda av jødisk opphav. Europa skal invaderes av rasefremmede, og den opprinnelige befolkningen skal erstattes av brune/svarte, og gradvis raseblandede, lett manipulerbare lav-IQ individer. Italias protester gjelder bare hvordan belastningen skal fordeles, som i EU ellers. Noe Ungarn og Polen har motsatt seg, inntil videre.

Straight Pride
Straight Pride
18 dager siden

Ja, da er det vel bare å sette i gang et massesøksmål mot staten ….DNM? 😉

Kjør på!

Straight Pride
Straight Pride
18 dager siden

Såkalte Norske myndigheter samarbeider direkte med disse menneskesmuglerne .

Norske staten skulle også vært saksøkt i fra alle vinkler som sådan, nå har dem allerede tapt i mot både Haag og Breivik mer enn kun 1 gang. Det sier vel sitt.

J.H
J.H
18 dager siden

Jack Herheim, og personer lik han, skulle vært arrestert og straffet for menneskesmugling.

Straight Pride
Straight Pride
Svar til  J.H
17 dager siden

Jack Herheim*, som innrømmer at han selv ikke imnehar noen grenser med slagordet ‘Leger uten grenser’ , har Amerikansk fornavn, jødisk dekk-etternavn og jobber for jødiske interesser, «vet ikke» hva han gjør og burde derfor bli tilgitt i følge alle som følger Jesus, men nok om dèt.

Det trengs horder av etniske Europeere til å vokte bryggene og hindre disse «redningskipene» rette sagt kriminelle smuglerskipene fra å legge til land.

trackback
8 dager siden

[…] Italiensk minister: – Smuglerskip er en del av staten […]