Hjem Nyheter Utenriks Italiensk politi beslagla 14 tonn amfetamin – mistenker at det kommer fra...

Italiensk politi beslagla 14 tonn amfetamin – mistenker at det kommer fra IS

7

UTENRIKS I det største amfetaminbeslaget i historien har italiensk politi stoppet en forsendelse med 84 millioner amfetamintabletter, til en estimert verdi av over ti milliarder norske kroner.

Finanspolitiet i Neapel og den italienske tollen håndterer det omfattende narkotikabeslaget. Foto: Guardia di Finanza Napoli.

Italiensk politi klarte under avlytting av den napolitanske mafiaorganisasjonen Camorran å fange opp at en betydelig forsendelse av amfetamin var på vei inn i landet. Når man siden slo til, viste dette seg å være 14 tonn, totalt 84 millioner amfetamintabletter, til en estimert verdi av tilsvarende ti milliarder norske kroner, skriver Aftonbladet.

Narkotikaen var pakket i tre ulike containere og er ifølge italiensk politi det største amfetaminbeslaget noensinne.

— Vi fanget opp telefonsamtaler mellom medlemmer (i Camorran) så vi visste hva som ventet, sier ansvarlig politisjef Domenico Napolitano.

Vanligvis produseres amfetamin i pulverform i Europa, men denne gangen var det tabletter av sorten «Captagon», hvilket gjør at politiet mistenker at opphavet er fra IS i Syria.

«Det er kjent at ISIS / Daesh til stor del finansierer sin terroristvirksomhet med handel av narkotika som produseres i Syria, verdens ledende produsent av amfetamin de seneste årene», skriver politiet i sin uttalelse.

Islamske staten er dessuten kjent for å gi sine jihadister ulike former av narkotika for å gjøre de fryktløse og utholdende. Siden landets president Bashar al-Assad mistet kontrollen over deler av landet til vestlig-støttete «rebeller», har landet også blitt verdensledende i produksjon av amfetamin.

Covid-19 slår hardt til mot narkotikaproduksjonen

Det er kjent fra tidligere at både smuglingen og salget av narkotika har blitt vanskeligere i og med koronapandemiens ulike restriksjoner, noe som blandt annet ledet til rekordfå narkotikabeslag i Sverige den siste tiden.

Men også den europeiske produksjonen av narkotika har blitt rammet, hvilket ifølge det italienske politiet er anledningen til at man forsøkte å importere den store mengden av amfetamin fra Midtøsten.

Gabriele Failla, sjefen for finanspolitiet i Neapel, sier til CNN at det sannsynligvis handler om flere ulike kriminelle grupperinger som har samarbeidet om å importere amfetaminen.

— Langere sender normalt ikke så store mengder stoffer på en gang ettersom det er for risikabelt og ingen enkeltgruppe kan håndtere så mange piller samtidig, sier han.

Les også:
Jødisk legemiddelfamilie saksøkes – forårsaket narkotikafolkemord blant hvite
Lederperspektiv #15: Motstandsbevegelsens syn på narkotika

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
von List
von List
2 år siden

Norge er vel allerede et av de landene om ikke det landet det er mest amfetamin salg i mener jeg å huske en sak om fra noen år siden? Helt vanvittig med narkotika som har flommet over til Europa men og USA etter 2.verdenskrig. En krig jødiske fanatikere(Judea) og de grådigste blant europeerne vant, utrolig hva noen tiår med makt over historie og styre oppfatninger rundt det meste kan gjøre. Et autoritært styre av nasjonens fremste menn som hadde sørget for en rettferdig og fornuftig samfunnsorden i rasens tjeneste hadde sikkert fjernet det problemet på under en måned når det… Les mer »

von List
von List
Svar til  von List
2 år siden

En anti-dop kampanje er alltid bra og ha, nå kunne det vært informasjon rettet mot ungdoms foreldre om designer dop, amfetamin og div men samtidig også grunnen til hvor disse stoffene kommer fra, hvilke mennesker som er bak, når begynte denne pandemien osv. Politikere og politiet har sviktet eller tjent seg rike i alle tiårene siden pakistanerne kom med heroin på 60-70 tallet og så har det eskalert. Slik målrettet informasjon alene burde ha skapt en egen mamma hær til en nasjonalistisk bevegelse. Fjerne forbannelsen fra husmor bladene som plutselig begynte å komme og skape splid på 50 årene he-he.

Geir O
Geir O
2 år siden

Bra de fikk tatt det før det ble solgt videre til den europeiske mann og kvinne på gaten. Når det kommer til dette med narkotika synes jeg politiet gjør ALT for lite for å få en stopp på det. Og jo, de kan hvis de bare vil. Narkolangere skulle fått en langt høyere straff også, ettersom de faktisk er skyld i at mange dør.

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Fantastisk.

Skulle gladelig destruert hver eneste pille.

Gjallarhorn
Gjallarhorn
2 år siden

Narkolangere skulle bli stilt opp mot en vegg og gitt nakkeskudd. Vårt folk lider pga av dem.

Steinar
Steinar
2 år siden

Oboy, litt av en mengde. Ja takk, dødstraff!

Heimdal
2 år siden

Nok en god grunn til ikke å ha åpne ubevoktete grenser.