Hjem Nyheter Europa Italienske «nasjonalister» omfavner globalismen

Italienske «nasjonalister» omfavner globalismen

3

ITALIA Italias «nasjonalistiske partier» avslører i et dokument at de gir opp motstanden mot både EU og NATO, samt at de ønsker å utvide samarbeidet med USA.

Matteo Salvini, Giorgia Meloni og Silvio Berlusconi. Foton: European Parliament, (CC BY-SA 4.0) / Wikipedia, (CC BY-SA 4.0) / CC public domain.

Italias tre store «nasjonalistiske partier», Fratelli d’Italia, Lega Nord og Forza Italia har signert en felles regjeringsplan før det italienske valget 25. september.

I det signerte dokumentet gir de avkall på flere av sine tidligere hovedsaker, rapporterer Politico.

Den «nasjonalistiske» koalisjonen vil ifølge avisen gi opp motstanden mot både EU og NATO, samtidig som de nå ønsker å utvide samarbeidet med USA og trappe opp sanksjonene mot Russland.

«Italia er en del av Europa», beskriver partene og lover at landet videre vil bli en del av «den europeiske integreringen». Ifølge Politico forventes helomvendingen å trekke interesse fra investorer og andre EU-politikere i forkant av valget.

Koalisjonen, som ledes av Giorgia Meloni, Matteo Salvini og Silvio Berlusconi, forventes ifølge meningsmålingene å kunne ta regjeringsposisjon etter høstens valg og ønsker derfor å forsikre seg økonomiske interesser når de nå stiller seg bak Italias globalistiske tiltredelser.

Så sent som i fjor signerte Fratelli d’Italia og Lega Nord under en deklarasjon sammen med andre europeiske partier der de kalte EU «et verktøy for radikale krefter som ønsker å gjennomføre en kulturell, religiøs transformasjon og til slutt en nasjonsløs konstruksjon av Europa».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Salvini «the Saviour» hadde jeg sansen for under «flyktningekrisen» i 2015/16, da han motsatte seg invasjonen av rasefremmede fra Afrika, som kom i båter, hjulpet av NGO’s, til Lampedusa og det italienske fastlandet, med kurs for Tyskland og Norden. Men nå har tydeligvis han og hans allierte fått ferten av mulig regjeringsmakt og vipps! er de tilbake i folden av EU og NATO, i kamp mot Russland og for Ukraina. Så sterk var altså deres «nasjonalisme»!

Holger
Holger
1 måned siden

Virkelig svakt. Derfor har jeg ingen tro på politikertyper og parlamentarismen.

Kim Larsen
Kim Larsen
1 måned siden

Skulle likt og vist hva den store stille majoritet blant deres velgere tenker om denne dolken i ryggen.