Hjem Nyheter Italienske skolebarn valgte «Mein Kampf» som en av sine favorittbøker

Italienske skolebarn valgte «Mein Kampf» som en av sine favorittbøker

ITALIA Italienske ungdomskolebarn stemte på Adolf Hitlers «Mein Kampf» som en av sine favorittbøker i en nasjonal undersøkelse.

meinkampf

Italias utdanningsdepartement fikk seg en overraskelse da en nasjonal undersøkelse viste at Adolf Hitlers «Mein Kampf» er en av de mest populære bøkene blant italienske ungdommer.

Den nasjonale undersøkelsen av 140 000 ungdomsskoleklasser var ment til å finne ut hvilke italienske forfattere som var de mest populære, men på en eller annen måte endte «Mein Kampf» opp blant en av favorittene på listen.

«Mein Kampf» er en delvis selvbiografisk bok som skisserer Hitlers politiske idéer, og dannet det ideologiske grunnlaget for nasjonalsosialismen og partiet NSDAP. Hitler skrev den mens han satt fengslet etter det mislykkede ølkjellerkuppet i München i november 1923 og kom opprinnelig ut i to bind i 1925 og 1927 på Eher Verlag.

Ti klasser i Palermo, Cantanzro (Calabria), Potenza (Basilicata), Tivoli og Gaeta i Lazio, Udine, Trieste og Piacenza valgte Hitlers bok som en av sine favoritter.

Hør et utdrag fra bokens ellevte kapittel «Folk og rase» nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=SvthNcsV6xA

Kilde:
Italian schoolchildren choose Adolf Hitler’s Mein Kampf as one of their favourite books in national surve