Hjem Nyheter Norge Jaktet innbruddstyver – pågrep 21 «rumenere» blant rotter og avføring

Jaktet innbruddstyver – pågrep 21 «rumenere» blant rotter og avføring

BERGEN: Jakten på to innbruddstyver ledet politiet til et falleferdig og avstengt bygg hvor 21 «rumenere» oppholdt seg ulovlig – blant rotter og avføring.

Foto: Emil Weatherhead Breistein
Foto: Emil Weatherhead Breistein

I helgen mottok politiet i Bergen en melding om innbrudd og tyveri fra et hus i Kalfarveien. Spor fra åstedet ledet politiet til et annet hus i samme vei, ikke langt unna. Her kom politiet over en gruppe på 21 personer, av Bergensavisen omtalt som «rumenere».

I en av sine artikler om saken har imidlertid avisen intervjuet en person som er «sterkt engasjert i å hjelpe romfolket». Vedkommende sier om gruppen i huset at de «sitter her på gaten og tigger». Man kan dermed gå ut fra at det i virkeligheten høyst trolig er snakk om sigøynere.

Gruppen oppholdt seg ulovlig i bygget, som er falleferdig og avstengt. Politiet arresterte hele gruppen og ville undersøke om de også oppholder seg ulovlig i landet – «ting kan tyde på det», sa operasjonsleder Jan Steimler. Innbruddstyvene er trolig fortsatt på frifot.

Til tross for at politiet kastet ut samtlige beboere søndag morgen og ga dem pålegg om å ikke oppholde seg i huset, kunne Bergensavisen melde om at to personer var returnert allerede søndag ettermiddag.

Bergensavisens utsendte kunne på fem minutter telle «flere titalls rotter», og observerte også søppel, matrester og «tydelige spor av avføring» overalt. «Innimellom dette ligger det også klær og dyner», skriver avisen.

Tilholdssted over lengre tid

Det er ikke første gang bygget brukes som tilholdssted. I juli i fjor bodde det også rundt 20 personer der. Den nåværende eieren av bygget kjøpte det for over to år siden. Siden den gang har folk gjentatte ganger tatt seg inn i bygget, til tross for at det er sperret av med sprinkler, spiker, gjerder og skruer.

Kilder:

Her innbrakte politiet 20 personer
Politiet kastet dem ut, men timer senere var rumenerne tilbake i den falleferdige rønnen
– Det er farlig å bo der
– Her bor rundt 20 mennesker