Hjem Nyheter James Fields har blitt dømt til livstid i fengsel

James Fields har blitt dømt til livstid i fengsel

1

USA Amerikaneren James Fields har blitt dømt til livstid i fengsel for «hatkrim» etter at han med sin bil kjørte inn i en gruppe venstreekstremister etter en nasjonal demonstrasjon i Charlottesville.

James Fields lengst til venstre.

Den amerikanske nasjonalisten James Fields ble på fredag dømt til livstid i fengsel for «hatkrim» etter å ha kjørt inn i en gruppe venstreekstremister med sin bil etter den nasjonale demonstrasjonen i Charlottesville i Virginia, som gikk under parolen «Unite the Right» i 2017.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press, som fulgte rettssaken, innrømmet Fields å bevisst ha kjørt inn i folkesamlingen.

Livstid var i linje med hva påtalemakten begjærte, mens Fields’ forsvarer ba om en straff kortere enn livstid. Det såkalte forsvaret besto ifølge AP av henvisninger til Fields’ historie av psykisk sykdom.

Blant bevisene var det videomateriell fra hendelsen. Som bevis for at Fields handlet bevisst ble det blant annet presentert memer om å kjøre over demonstranter, hvilket ble spredt i forbindelse med Black Lives Matter-protester der motorveier ble blokkert av folkesamlinger, memer som også ble spredt i konservative kretser.

Forsvarsadvokaten mente dog at Fields handlet i panikk, da voldelige konfrontasjoner tidligere hadde utspilt seg mellom nasjonalister og venstreekstremister.

Forsvaret kalte også vitnet Dwayne Dixon som innrømmet at han før hendelsen hadde skreket mot en grå bil, samme farge som Fields’ bil, mens han var bevæpnet med en AR-15 som han påstår skal ha hengt over skulderen. I en film på Youtube kan man dog høre Dixon beskrive hvordan han «vinket ham bort med geværet».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
3 år siden

Helt tragisk. Har man sett videoen så ser man jo at han får panikk når mobben av venstreekstremister går løs på bilen hans. Han ble tydeligvis redd og forsøkte å komme seg unna i full fart, men uheldigvis for han så endte det med at noen tok skade. Og nå straffes han med livstid. Tragisk!