Hjem Nyheter Japan avslo 99 prosent av “flyktningene” i 2015

Japan avslo 99 prosent av “flyktningene” i 2015

MASSEINNVANDRING Japanske myndigheter får skarp kritikk for sin strenge innvandringspolitikk. I løpet av fjoråret fikk kun 27 personer innvilget asyl. Vi må ta hånd om de synkende fødselsratene først, mener den japanske statsministeren.

japan

Japanske myndigheter kritiseres for å ikke føre en liberal innvandringspolitikk. Dette etter det kom frem at de i løpet av 2015 kun innvilget 27 personer asyl. Ifølge The Japan Association for Refugees (JAR), som er en lobbygruppe som arbeider for å fremme masseinnvandring til Japan, så bør landet nå gjøre mer for å hjelpe såkalte flyktninger.

Under 1 prosent fikk innvilget asyl

I løpet av fjoråret søkte 7 586 personer om asyl i Japan. Dette er en økning på 50 prosent sammenlignet med 2014. Av disse ble 27 personer (under 1 prosent) innvilget asyl i landet.

I 2014 ble elleve personer innvilget asyl. Personene som fikk innvilget asyl kom fra Afghanistan, Syria, Etiopia, Sri Lanka, Eritrea og Nepal. I tillegg til de 27, fikk 79 personer spesialtillatelse til å oppholde seg i landet. Hvorvidt disse var asylsøkere, er uvisst.

Illustrasjonsfoto
Masseinnvandring til Europa. Av litt andre proporsjoner enn i Japan.

Majoriteten er ikke flyktninger

Selv om Japan har signert FNs flyktningkonvensjon, så anser de at majoriteten av de personene som hevder seg å være flyktninger, faktisk ikke er det. Ifølge japanske myndigheter så var cirka 30 prosent av de som søkte om asyl i 2014, kun på jakt etter jobb. De resterende 70 prosentene kunne ikke styrke sin egen påstand om at de faktisk var flyktninger.

Shinzo abe
I FRONT: Statsminister Shinzō Abe leder Det liberaldemokratiske parti i Japan, men anses være både konservativ og nasjonalist på høyresiden i den japanske politikken. I BAKGRUNNEN: «Flyktninger» protesterer i Tokyo.

Masseinnvandring er ikke løsningen på synkende fødselsrater

Japans statsminister Shinzō Abe uttalte i september ifjor at landet kunne bidra med 1,5 milliarder dollar til nødhjelp for flyktninger, men at de under ingen omstendighet ville godta horder av asylsøkere i Japan.

I motsetning til i store deler av Europa, så tror ikke den japanske statsministeres at masseinnvandring er løsningen på synkende fødselsrater.

– Japan må ta hånd om sine egne problemer, som synkende fødselsrater, før vi kan hjelpe de som søker om asyl.

Kilde:
Rejection rate 99%