Hjem Nyheter Japan tok inn 27 asylsøkere – to allerede arrestert for gjengvoldtekt

Japan tok inn 27 asylsøkere – to allerede arrestert for gjengvoldtekt

JAPAN Politiet i Tokyo har arrestert to tyrkiske statsborgere med flyktningstatus siktet for å ha voldtatt en kvinne i Kita-distriktet i byen.

tokyovoldtekt
Onder Pinarbasi.

Litt over midnatt den 27. desember i fjor skal 22-åringen Onder Pinarbasi og en 16 år gammel gutt ha tvunget en kvinne i 30-årene bort til et offentlig toalett i nærheten av en togstasjon og seksuelt misbrukt henne. De mistenkte stjal også 9 000 yen i kontanter fra offeret. Hendelsen skjedde etter at de mistenkte traff på kvinnen, som var synlig beruset, da hun var på vei hjem.

Pinarbasi, som har blitt siktet med voldtekt og ran, hevder det var den 16-årige gutten begikk begge forbrytelsene. Gutten innrømmer på sin side har bare ranet og nekter ifølge politiet for voldtektsanklagen.

Ifølge japanske myndigheter ankom de mistenkte Japan i fjor og søkte om flyktningstatus i august og oktober. De skal ha uttalt at de ikke ønsket å dra tilbake til Tyrkia på grunn av «problemene som eksisterer mellom slektninger.» De to skal ha fått midlertidig oppholdstillatelse mens deres påstander ble undersøkt videre.

Japan tok i 2016 imot totalt 27 flyktninger.

Kilde:
Tokyo cops arrest 2 Turks seeking refugee status in gang rape of woman
Japan took in just 27 refugees last year. Yes, for the entire year.