Hjem Nasjonal kamp – Jeg ble skikkelig rasende

– Jeg ble skikkelig rasende

MOTSTANDSBEVEGELSEN Carl Ivar Balstad, president for Lions i Hønefoss, ble «rasende» etter han mottok et av Motstandsbevegelsens flyveblader. I tillegg til å springe til lokalmedia, tok han naturligvis kontakt med politiet.

front-honefoss

Motstandsbevegelsens Rede 1 gjennomførte nylig aktivisme i Hønefoss. I tillegg til å fjerne folkefiendtlig propaganda i sentrum av byen, ble det satt opp både klistremerker og plakater. Store mengder av flyvebladet «Ny politikk for en ny tid» ble delt ut både i postkasser og til personer på gaten, med god tilbakemelding fra folket.

Les også: Aktivisme i Hønefoss sentrum

En som ikke synes det var så stas å få flyveblad i postkassen var Carl Ivar Balstad, som blant annet er president for Lionsklubben i Hønefoss, en verdensomspennende organisasjon med røtter i frimureriet. Balstad ble så opprørt at han umiddelbart sprang til lokalmedia, og naturligvis takket ja til å stille opp i artikkel og posere foran kamera.

– Jeg ble skikkelig rasende når jeg så en flyer fra organisasjonen Nordiske Motstandsbevegelse. Dette er rett og slett høyreekstremistisk, forteller Balstad til Ringerikes blad.

R1-050716-aktivisme-honefoss_sentrum-03
Aktivisme i Hønefoss

Balstad opplyser også avisen om hans postkassesituasjon. Ettersom hans postkasse befinner seg på et stativ hvor det også er to andre postkasser, mistenker han at også eierne av disse postkassene kan ha mottatt det samme forskrekkelige flyvebladet. Ifølge ham så er det veldig viktig å «reagere» når man mottar noe i postkassen som man ikke er enig i.

– Hvis man ikke reagerer på sånt, så blir det som å akseptere.

Balstad forteller han også overleverte det flyvebladet til politiet, noe som bekreftes av operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt. Til Ringerikes blad kan politiførstebetjent Heidi Fuglehaug meddele at «saken» vil bli fulgt opp av politiet.

I artikkelen gir Ringerikes blad, overraskende nok, en helt korrekt presentasjon av Motstandsbevegelsen med informasjon de har hentet fra flyvebladet og gjengitt så og si ordrett. Det bør også påpekes at Motstandsbevegelsen omtales som en nasjonalsosialistisk organisasjon, og ikke «nazistisk».

Kilde:
Fikk propaganda i posten