Hjem Nyheter – Jeg elsker Israel!

– Jeg elsker Israel!

USA Donald Trump holdt mandag kveld en tale til den mektige jødiske lobbyorganisasjonen AIPAC hvor han blant annet uttalte at han «elsker Israel» og at «Iran er «den største sponsoren av terror i hele verden».

Mandag kveld arrangerte den mektige jødisk-amerikanske lobbyorganisasjonen American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) et møte hvor både den republikanske presidentkandidaten Donald Trump og den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton holdt tale. Begge to priset Israel og jødene, og forsikret AIPAC om sin lojalitet til Israel.

– Jeg taler til dere i dag som en livslang støttespiller og en sann venn av Israel. Jeg er ny i politikken, men ikke i å stå opp for den jødiske staten, uttalte Donald Trump.

Trump fortsatte med å kritisere avtalen USA inngikk med Iran angående sistnevntes atomprogram. Noe også Israel har kritisert. Trump mente avtalen var «katastrofal» for USA, Israel og hele Midtøsten, da det ifølge ham innebærer at USA «belønner den ledende staten når det kommer til sponsing av terrorisme». Trump forsøkte dessuten å koble Iran til en rekke terrororganisasjoner og grupper.

Også FN ble kritisert av Trump, som han anser er «udemokratisk» og ingen venn av hverken Israel eller USA. President Barack Obama, mente Trump, er det «verste som noensinne har hendt Israel». Trump kunne stolt erklære at dersom han ble president så skulle USA slutte å behandle Israel som «andreklasses statsborgere».

Avslutningsvis proklamerte Trump at hans egen datter når som helst kom til å føde et jødisk barn.

Kilde:
Regarding Donald Trump’s AIPAC Speech
Read Donald Trump’s Speech to AIPAC
Glorious Leader Says Israel Should be Paying Us
Trump: »Jag älskar Israel»