Hjem Nyheter – Jeg er dypt overbevist om at vi ser en organisert invasjon

– Jeg er dypt overbevist om at vi ser en organisert invasjon

 MASSEINNVANDRING  Tjekkias president uttalte lørdag i en julehilsen til det tsjekkiske folket at han er overbevist om at den såkalte flyktningkrisen i virkeligheten er en organisert invasjon.

Zeman

I sin julehilsen til det tsjekkiske folket på lørdag uttalte landets president, den 71 år gamle Milos Zeman, at han tror den såkalte flyktningkrisen er en organisert invasjon.

– Jeg er dypt overbevist om at vi ser en organisert invasjon og ikke en spontan bevegelse av flyktninger.

Presidenten mente medlidenhet til flyktninger burde være forbeholdt gamle, syke og barn – men ikke unge, friske og stridsdyktige menn som flykter sitt land og sin plikt.

– Et stort flertall av illegale migranter er unge menn med god helse, og single. Jeg lurer på hvorfor disse mennene ikke tar til våpen og kjemper for frihet i sine land mot IS.

Zeman, som ble valgt til president i Tsjekkia tidlig i 2013, mente videre at europeere er naive i forhold til masseinnvandring. Han har tidligere advart at såkalte flyktninger kan ta med seg både terrorisme og farlige sykdommer til Europa.

I sin julehilsen sammenlignet han seg selv med den greske mytologiske Kassandra, som forsøkte å advare trojanerne om at fienden skjulte seg i den trojanske hest.

– Noen ganger føler jeg meg som Kassandra, som forsøkte å advare trojanerne mot å frakte hesten inn i byen.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Basert på fordommer?

Statsministeren i Tsjekkia, Bohuslav Sobotka, hevdet presidentens uttalelser var basert på fordommer og forenkling. Virkeligheten er dog på presidentens side. Ikke statsministerens. Om man tar Norge som eksempel, så viser Utlendingsdirektoratets statistikk at nesten 80 prosent av personene som søkte om asyl i perioden januar til oktober 2015, var menn.

I tillegg til støtte i fakta og statistikk, har presidenten folkets støtte. I en nylig gjennomført meningsmåling fremgikk det at nesten 70 prosent av det tsjekkiske folk er imot masseinnvandring.

Les også:
Syriske kvinner fordømmer menn som flykter landet

Kilde:
Tsjekkias president kaller flyktningstrømmen «en organisert invasjon»