Hjem Nyheter Jimmie Åkesson: Vi skal rive moskéer som sprer antisemittisme

Jimmie Åkesson: Vi skal rive moskéer som sprer antisemittisme

SVERIGE SD krever totalstopp av nye moskéer i Sverige, men også at noen moskéer skal rives. Denne beskjeden ga Jimmie Åkesson lørdag på SDs landsdagarna.

Sverigedemokraternas (SD) partileder Jimmie Åkesson holdt lørdag en tale på SDs partikongress, kalt «landsdagarna». Åkesson gikk sterkt imot det han kaller islamiseringen av Sverige, som ifølge partilederen må stoppes.

«Islamistene er ikke lenger en håndfull mennesker spredt i noen få marginaliserte områder rundt våre storbyer», sa Åkesson og fortsatte:

Det er mange av dem, de er overalt.

Det kanskje mest spektakulære fra talen er imidlertid at Åkesson krever «umiddelbar stopp for etableringen av nye moskéer i Sverige» og at moskeer som kritiserer det svenske samfunnet, homofili eller jøder må rives.

Vi må også rive moskébygninger der det spres antidemokratisk, anti-svensk, homofob eller antisemittisk propaganda eller generell feilinformasjon om det svenske samfunnet, sa Åkesson.

– Det er ikke en rettighet å komme til landet vårt og bygge monumenter over en fremmed og imperialistisk ideologi, tordnet han videre.

I et intervju med Expressen etter talen utviklet Åkesson sine tanker:

– Vi må agere mot religiøse bygninger hvor det forkynnes hat, vold, terror, homofobiske trender eller antisemittiske trender og lignende, for det hører ikke hjemme her, sier Åkesson.

På spørsmål om det også gjelder kirker og synagoger, svarer Åkesson at det gjelder «alle typer antidemokratiske bevegelser» som samfunnet «bør forsvares mot».