Hjem Nyheter Jøde slår tilbake mot glade selfie-bilder

Jøde slår tilbake mot glade selfie-bilder

«HUMOR» Den jødiske «satirikeren»  Shahak Shapira slår tilbake mot glade selfie-bilder ved «holocaust»monumenter.

680px-yolocaust

Det ble ramaskrik da det høsten 2014 ble oppdaget at glade ungdommer tok selfie-bilder ved «holocaust»-monumenter. Skoleungdommer forventes nemlig å føle skyld når de tvinges til å reise til Auschwitz og minnemonumentet i Berlin. I stedet hadde 10 000 selfie-bilder blitt lagt ut på Twitter. Disse genererte dessuten til den store forskrekkelse mange «likes».

Glade ungdommer foran «holocaust»-monumenter.
Glade ungdommer foran «holocaust»-monumenter.

Den jødiske satirikeren Shahak Shapira slår dog nå tilbake gjennom prosjektet Yolocaust, som hylles i jødiske medier og får støtte fra forskningssenteret Yad Vashem i Israel. Shapira har tatt bilder hvor glade mennesker tar selfier utenfor jødiske minnemonumenter og endret bakgrunnen til historiske bilder av «holocaust». Dette skal få dem til å føle skyld igjen, håper Shapira.

På Yolocaust sin nettside står det at tyske ungdommer har ansett at de 2 711 steinblokkene ved Berlins minnemonument har vært spesielt egnede for å skate eller sykle på, hvilket er respektløst mot den jødisk lidelsen. Dette ettersom «ingen historisk hendelse kan sammenlignes med holocaust», som nettsiden hevder. «YOLO» betyr for øvrig You Only Live Once.

640px-yolocaust2

Å ta selfie-bilder på minneplasser er ikke noe nytt. Nettsiden Selfies At Serious Places lister bilder som har blitt tatt blant annet utenfor Tsjernobyl, Pearl Harbor og Iwo Jima. Ungdommer som spøker ved steder som symboliserer ukrainsk, amerikansk og japansk lidelse har dog fått veldig liten oppmerksomhet i massemedia.

Kilder:
Shoah selfies – nu slår judarna tillbaka mot glada selfies-ungdomar
Artist Shames Tourists Taking Inappropriate Selfies At The Holocaust Memorial Site In Berlin (NSFW)
Yolocaust