Hjem Nyheter Jøden Aron Verständig føler seg lei av den utbredte antisemittismen

Jøden Aron Verständig føler seg lei av den utbredte antisemittismen

MENINGSSENSUR Det jødiske sentralrådets leder i Sverige er lei av at kritikk mot jøder og jødisk makt blir alt mer vanlig på sosiale medier. Hans løsning er å ytterligere sensurere og kriminalisere kritikk mot jøder.

Aron Verständig. Skjermbilde: Youtube

I et intervju i Sveriges Radio (SR) forteller Aron Verständig, leder i «Judiska centralrådet» i Sverige, at han er «lei» over at kritikk mot jøder og jødisk makt har blitt så utbredt på sosiale medier.

Les også: Jødisk akademiker innrømmer at folkeutbyttet i Europa er et eksperiment

Hans reaksjon kommer etter publiseringen av en ny studie fra det svenske «Totalförsvarets forskningsinstitut». Ifølge studien er såkalte «antisemittiske stereotyper» blitt utbredt på flere sosiale medier.

– Det får meg til å føle meg lei og bekymret. Konsekvensen blir jo en økt antisemittisme og det som starter med en internettdiskusjon kan jo lett inspirere andre til å begå voldsgjerninger. Dette må samfunnet se utrolig alvorlig på, anser Verständig.

Les også: Red Ice TV: «Barbara Spectre is back»

– Det er vel leit å si det, men jeg er ikke kjempeoverrasket over at disse sifrene kommer frem. Vi har sett en økende antisemittisme. Det som finnes og det vi ser øke i samfunnet er en gammel antisemittisme, som går ut på at det finnes en jødisk konspirasjon. Det ytrer seg på nettet, men også på Yom Kippur når Den nordiske motstandsbevegelsen gjennomførte en stor aksjon mot synagoger og holocaustmonumenter over hele Skandinavia basert på akkurat denne typen av vrangforestillinger rundt jødiske konspirasjoner og det som kalles jødisk makt, sier han videre.

Vil at nettgiganter skal slette all kritikk mot jødisk makt

Verständig er ingen tilhenger av ytringsfrihet og demokrati, ihvertfall ikke om jøder opplever kritikk. Han mener at kritikk mot jøder og jødisk makt må sensureres, kriminaliseres og forbys på internettplattformer der folk uttrykker sine meninger:

– Denne typen av studier må anvendes som et verktøy for politiet og beslutningstakere for å stille høyere krav på de som driver denne typen av plattformer. De har et ansvar for at det ikke spres denne typen av farlige konspirasjonsteorier. Denne diskusjonen har vært i ganske mange år vedrørende Twitter og Facebook, men vi ser også at det finnes andre plattformer, 4chan og Reddit, som ikke tar samme typen av ansvar, sier Verständig til Sveriges Radio.

Les også: Dagens video: Norge er for hvitt, mener jøden Ervin Kohn

35 prosent av innleggene om jøder er ifølge studien negative og mye handler om jøder og makt, skriver Fria Tider; det alternative mediet kommenterer saken med at et lignende angrep på ytringsfriheten skjedde etter at Försvarshögskolan i slutten av august i år slapp ut en politisert og usaklig rapport om den såkalte alternative høyresiden.

Rapporten pekte blant annet feilaktig ut statsviteren Jonas Nilsson på Palaestra Media som voldsforherligende, hvorpå hans alternative mediekanal for første gang ble anmeldt på Youtube og nesten fjernet. Nilsson ble tvunget til å selv ta bort nesten alle filmklipp på kanalen, for at den ikke skulle bli slettet fra plattformen, skriver Fria Tider.

Les også:
Systemgransker om politisk sensur – hvem står bak?
ADL bak Youtubes nye sensur
Google bruker ADL for å sensurere YouTube
Google innfører sensur på søk om «holocaust»
World Jewish Congress hyller Youtube-sensuren
Den jødiske verdenskongressen ber Viktor Orbán innskrenke ytringsfriheten og pressefriheten
Svensk journalist kritiserer Bonniers sensurkampanje
Israel og Facebook samarbeider om sensur
Facebook forbyr innlegg om at jøder eier media eller økonomi
Jødisk makt på krigsstien – vil sensurere gamere
IT-sjefer hardt presset under utspørring i den amerikanske kongressen
Ervin Kohn vil innføre diktatur i demokratiets navn – SV henger seg på