Hjem Nyheter Globalt Jødene har blitt utvist fra flere land enn det som tidligere har...

Jødene har blitt utvist fra flere land enn det som tidligere har vært kjent

HISTORIE I henhold til en ny studie har det jødiske folk gjennom historien blitt fordrevet over 300 ganger fra ulike samfunn. Ved tidligere beregninger har en kun kommet frem til 109 tilfeller.

Ifølge jødisk mytologi ble jødene i en mørk fortid utvist fra antikkens Egypt. Dette er siden en skjebne som det jødiske folket har opplevd igjen og igjen opp gjennom historien i et stort antall mer veldokumenterte tilfeller.

Ved tidligere beregninger har man ofte anslått antall utvisninger av det jødiske folk til å være 109 tilfeller.
En ny beregning, som ble publisert i slutten av mai i år, viser at antallet utvisninger er betydelig høyere enn tidligere antatt.

LES OGSÅ: «Jødeparagrafen»

Det er en bruker ved nettsamfunnet 4chan som i løpet et års tid har lykkes i å samle kilder for hele 311 forskjellige tilfeller der jødene er blitt utvist fra forskjellige land, byer eller deler av landet. Brukeren har totalt funnet 359 tilfeller hvor det hevdes at forvisninger av jøder har funnet sted, men har altså så langt bare klart å finne (tilfredsstillende) kilder for 311 av tilfellene.

Klikk på bildet for å se den komplette listen over alle jødeutvisningene som ble gjennomført mellom år 733 f.v.t. og år 2014.

Frihetskamp har ingen mulighet til å undersøke alle kilder, og lar det dermed bli opp til hver enkelt å vurdere nøyaktigheten av informasjonen. Det er dog åpenbart at de fleste referansene er etablerte kilder som ikke kan beskyldes for å være «antisemittiske» eller lignende.