Hjem Nyheter Europa Jøder er skuffet over Johnsons fratredelse

Jøder er skuffet over Johnsons fratredelse

1

OY VEY Boris Johnson var jødenes «beste venn noensinne». Dette mener jødiske lobbygrupper i Storbritannia som beklager statsministerens fratredelse.

Selv om det konservative Tory-partiet har pustet lettet ut over at de endelig lyktes i å få den skandaleombruste statsministeren Boris Johnson til å gå av, er det ikke alle som er like fornøyde.

Tidligere har den ukrainske jødiske presidenten Volodymyr Zelenskyj uttrykt sin misnøye over at «vennen» Boris Johnson forlater stillingen som Storbritannias statsminister. Nå har også Zelenskyjs stammebrødre i den jødiske lobbygruppen Conservative Friends of Israel uttrykt sin misnøye over at Johnson nå går av, fordi han har vært mer imøtekommende overfor jødisk makt enn noen andre.

«Fra å tilkjennegi lovgivning for å håndtere skadelige boikotter av Israel, til å forby terrorgruppen Hamas i sin helhet, har Boris Johnson stått opp for Israel ved hvert eneste tilfellet», skriver lobbygruppen, ifølge Jewish News Syndicate.

Relasjonen mellom Storbritannia og Israel er også «sterkere enn noen gang» ifølge gruppen, som mener Johnsons regjering har «bekjempet antisemittisme i alle dens former og hvor enn den har dukket opp».

Videre skriver lobbygruppen at Johnsons valgseier over Labour-kandidaten Jeremy Corbyn, som de kaller «åpen antisemitt», var et «betydningsfullt øyeblikk i vårt lands historie og for det jødiske samfunnet i Storbritannia».

Selv Michael Dickson, sjefen for den jødiske lobbygruppen «StandWithUs», berømmer Johnsons innsats for jødene. På Twitter skriver Dickson at Johnson «er en stor tilhenger av sterke relasjoner mellom Storbritannia og Israel» og at disse har «fortsatt å vokse og vokse» under Johnsons ledelse. Dickson legger også til at han «forventer» det samme fra Johnsons etterfølger, hvem det enn måtte være.

Johnson forsøkte i sommer å klamre seg fast til makten etter at flere og flere skandaler rundt hans statsministerskap ble avslørt. Nå ryktes det om at den krigshissende politikeren er en toppkandidat til å ta over som NATOs generalsekretær, etter Jens Stoltenberg.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Hans-Simon Dahle
Hans-Simon Dahle
6 måneder siden

Johnson løper gjerne jødenes ærend, og så har han visstnok «jødiske gener» iflg enkelte kilder. UK er en trofast alliert av Israel, og har vært det siden WW1, da Balfour «gav» Palestina til jødene som takk for at USA ble trukket inn i krigen på vestmaktenes side. Med få unntak har det vært regelen siden, selv om Labour har murret over jødenes behandling av palestinerne, som har offerstatus i det internasjonale bildet, kfr SV og Rødt her i landet.