Hjem Nyheter Norge Jøder får ekstra beskyttelse etter islamistisk terror

Jøder får ekstra beskyttelse etter islamistisk terror

 NORGE/FRANKRIKE/STORBRITANNIA  Jøder i flere land får nå spesialbeskyttelse etter terrorangrepet i Frankrike.

shomrim-640x346

Ifølge forstander i Det Mosaiske Trossamfund, Ervin Kohn, har politiet styrket vaktholdet utenfor synagogen i Oslo, som har politibevoktning fra før. Politiet ønsker ikke å kommentere eventuelle sikkerhetstiltak.

Kohn påstår at «vi [jøder] er litt mer sårbare enn nordmenn flest». Han hevder jøder i Norge er redde etter den islamistiske terroren i Frankrike sist uke, hvor i alt 17 personer skal være drept, 4 av dem i en jødisk matbutikk.

Frankrike og Storbritannia

Også i Frankrike får jødene spesialbeskyttelse etter terroraksjonen. 5000 sikkerhetsstyrker og politifolk skal utplasseres ved 700 jødiske skoler i landet.

I Storbritannia patruljerer jevnlig egne jødiske sikkerhetsbiler gatene i Nordvest-London. I kjølvannet av terroren i Frankrike satte disse, i tillegg til politiet, inn en ekstra innsats. De jødiske bilene er kledt med skriften «Shomrim», som betyr «vakter» på hebraisk. Shomrim-frivillige mottar polititrening, uniform og knivsikre vester, og er til vanlig på utkikk etter «antisemittisk hat-kriminalitet».

Kilder:
Sier at politiet har styrket vaktholdet ved synagogen i Oslo
Jewish patrol cars out in force in London amid fears of copycat attack in wake of kosher store siege in Paris