Hjem Nyheter Jøder i harnisk etter russisk «holocaust»-dans

Jøder i harnisk etter russisk «holocaust»-dans

0

RUSSLAND Kona til Vladimir Putins sjefstalsmann danset «holocaust»-inspirert isdans på riksdekkende TV. Det sykeste jeg noen sinne har sett, skrev en jødisk Twitter-bruker.

holocaust-dans

Det var i et programmet «Isdans» på den russiske tv-kanalen Channel 1 at den olympiske kunstløperen Tatiana Navka gjennomførte en «holocaust»-inspirert isdans lørdag kveld.

Tatiana og hennes dansepartner, kunstløper og skuespiller Andrey Burkovsky, hadde valgt «holocaust» som tema for dansen og var ikledd davidstjerne på brystet og klassiske fangeuniformer. Musikken var sangen «Beautiful that way» av Achinoam Nini, som ble brukt i en film om «holocaust» fra 1997.

Den noe spesielle isdansen har naturligvis vekket sterke reaksjoner blant (((enkelte))), og saken har blitt flittig omtalt på sosiale medier. «Det sykeste jeg har sett» og «dette er ikke akseptabelt», skriver to Twitter-brukere.

https://www.youtube.com/watch?v=MRMRbFbRAfE

Gift med Putins pressetalsmann

At Tatiana Navka er gift med Vladimir Putins sjefstalsmann, Dmitrij Peskov, har fått noen til å mene at Putin bør fordømme isdansen. En annen Twitter-bruker mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu bør kreve en offentlig unnskyldning fra Putin.

Til Dagbladet uttaler Øivind Kopperud, forsker ved Senter for studier av holocaust og livssynsminoriteter, at han tror folk reagerer på dansen fordi holocaust ifølge ham er «den største tragedien i moderne historie».

Kopperud mener man bør være veldig forsiktig når man skal «formidle holocaust», gjerne varsle jødiske institusjoner på forhånd og samtidig utvise «respekt for alle de som døde».

Kilde:
Her danser kona til Putins sjefstalsmann holocaust-dans

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg