Hjem Nyheter Jøder i Michigan saksøker demonstranter mot jødisk makt

Jøder i Michigan saksøker demonstranter mot jødisk makt

1

JØDISK LIDELSE Demonstranter som ukentlig har protestert utenfor en synagoge i Michigan siden 2003 blir nå saksøkt av jøder.

Synagogen til Beth Israels forsamling er den eldste synagogen i Ann Arbor, Michigan. Foto: Wikimedia Commons.

Et medlem av den jødiske forsamlingen Beth Israel Congregation, Marvin Gerber, har saksøkt to grupper av demonstrerende motstandere til den jødiske makten.

Gruppene kaller seg Deir Yassin Remembered og Jewish Witnesses for Peace and Friends. Disse gruppene, inkludert fem navngitte individer, saksøkes under ledelse av Marvin Gerber som har overlevert et 85 siders langt dokument til Michigans påtalemyndighet.

I dokumentet hevdes det at demonstrantene driver med antisemittisk hets mot folkegruppe. Jødene vil ha en domstolsbeslutning som forbyr demonstrantenes «trakasserende oppførsel», eller i det mindre begrense deres virksomhet.

Marvin Gerber begjærer også en juryrettssak og har søkt om økonomisk kompensasjon fra demonstrantene og fra byen for all den psykiske skaden som demonstrantene har utsatt de lidende jødene for.

Foto: Henry Herskovitz/Facebook.

Lederen for protestene er Henry Herskovitz, som alltid stolt heiser et anti-israelsk flagg utenfor sitt hjem. Tross hundretalls venner på sosiale medier har han gjort seg uvenn med de fleste mennesker omkring seg, fra naboer til politikere og tjenestemenn i Michigan.

Selv sier han at han kan være den mest forhatte mannen i Ann Arbour. Men han nekter å vike seg for den jødiske makten og gruppepresset.

«Stopp den jødiske makten!»

Herskovitz og de andre demonstrantene som stiller seg på fortauet utenfor synagogen hver uke pleier å være mellom seks og tolv personer i antall. De setter opp plakater på gresset hvor det står «Bekjemp jødisk makt», «Jødisk makt korrumperer», «Ingen flere filmer om holocaust», «Boikott Israel», «Stopp USAs økonomiske støtte til Israel» og «Stopp utryddelsen av palestinerne».

Hittil har tjenestemenn i Michigan sagt at de ikke kan stoppe demonstrantene, med henvisning til ytringsfriheten.

Notat:

Demonstrantgruppen Deir Yassin Remembered har tatt navnet sitt fra den jødiske massakren på den palestinske byen Deir Yassin. Massakren ble gjennomført den 9. april 1948 i rensingen av landet i forkant av at FN senere på høsten offisielt erklærte opprettelsen av Israel.

Kommandotropper tilhørende Irgun, under ledelse av den kommende israelske statsministeren Menachem Begin, drepte over 100 palestinske menn, kvinner og barn i byen som hadde omtrent 750 innbyggere, og som lå utenfor det området som FN hadde annektert og planlagt å bli Israels territorium.

53 barn som hadde blitt foreldreløse i massemordet ble dumpet ved bymuren i Gamlebyen, hvor de ble funnet av en kvinne ved navn Hind Husseini, som omgjorde sitt hjem til et barnehjem for foreldreløse barn.

Den jødiske lobby- og forfølgelsesorganisasjonen Southern Poverty Law Center (SPCL) la i 2017 organisasjonen Deir Yassin Remembered til på sin liste over «holocaustfornektende organisasjoner», men har altså sitt opphav i å påminne et massemord.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Hadde bare flere gjort som dem.