Hjem Nyheter Jøder massakrerte palestinere mens de ventet på mat og vann

Jøder massakrerte palestinere mens de ventet på mat og vann

PALESTINA Minst 104 palestinere skal ha dødd og 750 være såret i et israelsk angrep på Gaza beskrevet som en «ren massakre». Angrepet fant sted mens en stor gruppe palestinere sto i kø for mat og vann.

Ødeleggelse etter jødiske terrorbombinger av Gaza.
Foto: @antinatocoalition/Telegram

Torsdag hadde flere hundre palestinere samlet seg sørvest i Gaza by, der nødhjelp skulle distribueres i form av mat og vann. Plutselig åpnet israelske soldater ild mot folkemengden og drepte minst 104 mennesker. Ytterligere 750 mennesker ble skadet, ifølge Gazas helsedepartement, som beskrev angrepet som en «kaldblodig massakre».

Etter at soldater åpnet ild, rykket israelske stridsvogner frem mot folkemengden og kjørte over døde og skadde kropper, skriver al-Jazeera.

– Vi ventet på å få mel. Den israelske hæren begynte å skyte på oss. Det er mange martyrer på bakken, og vi er fortsatt i ferd med å evakuere dem. Det er ingen førstehjelp på stedet, forteller et vitne.

Gazas utenriksdepartement sier i en offisiell uttalelse at det uprovoserte angrepet er en del av Israels «utryddelseskrig» mot palestinerne. De appellerer nå til det internasjonale samfunnet om å gripe inn for å beskytte folket i Gaza.

Ifølge al-Jazeeras reporter på bakken er dette det siste i en rekke angrep på palestinere som har samlet seg i store grupper for å motta nødhjelp i Gaza.