Hjem Nyheter Jøder nekter Mel Gibson å lede Mardi Gras-parade

Jøder nekter Mel Gibson å lede Mardi Gras-parade

1

JØDISK MAKT Skuespilleren Mel Gibson skulle egentlig lede årets største Mardi Gras-parade i New Orleans, men siden han for over 15 år side ga uttrykk for at jødene står bak alle krigene i verden, får han ikke det.

Mel Gibson (t.v.) får ikke lenger lede Mardi Gras-paraden i New Orleans (t.h.) Foto: Greg2600CC BY-SA 2.0 / Flickr user radiate2357CC BY 2.0

Arrangørene bak den største Mardi Gras-paraden i New Orleans hadde utnevnt skuespilleren Mel Gibson til å være den såkalte co-grand-marskalken til paraden, som arrangeres på Mardi Gras. Kunngjøringen kom lørdag av organisasjonen Krewe de Endymion, noe som raskt førte til opprørte kommentarer fra USAs mange jødiske maktgrupper, skriver Nordfront.

Nå har arrangørene trukket seg etter å ha «mottatt betydelige tilbakemeldinger» om Gibsons deltakelse, skriver Washington Post.

– Noen av kommentarene inkluderte trusler som ga oss stor bekymring, sier Dan Kelly, president i Krewe de Endymion.

Den såkalte tilbakemeldingen skal ha handlet om Gibsons påståtte antisemittisme. Anklagene er basert på at Gibson har laget filmen The Passion of the Christ, som tar for seg hvordan Jesus Kristus ble myrdet av jøder, og at han i 2006 skal ha gitt uttrykk for at jødene står bak alle kriger i historien i forbindelse med at han ble tatt for fyllekjøring.

En av de viktigste kritikerne av beslutningen om å la Gibson lede Mardi Gras-paraden er den jødiske lobbygruppen ADL, som har for vane å true enkeltpersoner og organisasjoner til å underkaste seg. I en uttalelse skriver organisasjonen at Mel Gibson sannsynligvis aldri kan bli akseptert av jødene:

Mel Gibson har en lang historie med å komme med antisemittiske, rasistiske og kvinnefiendtlige ytringer. Selv om skuespilleren har gjort noen halvhjertede forsøk på å be om unnskyldning for uttalelsene sine gjennom årene, er det fortsatt mye smerte knyttet til navnet hans samt dype sår i det jødiske samfunnet som kanskje aldri vil gro.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
23 dager siden

Det kan sies mye om Mel Gibson, som skuespiller, regissør og politisk engasjert. Han har laget mange gode filmer, imo. Men tråkker du jødene på tærne, slik også Marlon Brando og Gary Oldman gjorde, må du legge deg langflat, be om unnskyldning og gjøre bot resten av livet, og selv da vil ikke ADL-jødene glemme eller tilgi. La oss heller aldri glemme og tilgi jødene for drapet på Jesus, som deres Sanhedrin dømte ham til, selv om romerne var bødlene. «.. the Jews 15 who killed the Lord Jesus and the prophets and also drove us out. They displease God and are hostile to everyone(Thessalonians,… Les mer »