Hjem Nyheter Utenriks Jøder opprørt over anti-israelsk propaganda

Jøder opprørt over anti-israelsk propaganda

 USA  En mann i Sacramento har satt opp anti-israelsk propaganda i hagen sin. En fornærmelse mot de millioner som døde i tyske konsentrasjonsleirer, ifølge en jødisk politiker.

Pro-israelsk protest utenfor huset.
Pro-israelsk protest utenfor huset.

En mann fra Sacramento har terget på seg både jøder og pro-israelere, da han satte opp anti-israelsk propaganda i sin hage. Dette i form av israelske flagg hvor Davidsjernen er byttet ut med hakekors.

Senator Marty Block, lederen for den jødiske interessegruppen hos Det demokratiske partiet og tidligere president for Den amerikanske jødiske komité, mener det hele er en «fornærmelse mot de amerikanske soldater som kjempet mot Adolf Hitlers nazist-armé og de millioner som døde i tyske konsentrasjonsleirer».

For å få fjernet den anti-israelske propagandaen har Block innkalt til møte med lokalpolitikere, jurister og veteraner. Samlet håper han de kan «overtale» huseieren til å frivillig fjerne sin kontroversielle hagedekorasjon.

Marty Block på San Diegos Pride-parade i 2014.
Marty Block på San Diegos Pride-parade i 2014.

Justin Brown, talsmann for politiet i Sacramento, forteller at de har mottatt en telefonsamtale angående det aktuelle huset og at de har undersøkt saken uten å finne noe kriminelt. Ifølge Brown har de heller ikke mottatt andre klager.

Kilde:
Swastikas displayed outside Calif. house