Hjem Nyheter Norden Jøder protesterer etter at Island vurderer å forby religiøs omskjæring

Jøder protesterer etter at Island vurderer å forby religiøs omskjæring

4

ISLAND Islands storting har lagt frem et forslag om å forby religiøs omskjæring. Dette har dog ført til høylytte protester fra landets jødiske innvandrere.

Et forslag ble nylig lagt frem i Islands nasjonalforsamling (alltinget) om å forby religiøs omskjæring. Dette har ført til ramaskrik blant landets ca. 250 jøder, samt jødiske forsamlinger rundt om i Norden. Lovforslaget har blitt sendt inn av medlemmer fra fire ulike parter, og ifølge forslaget kan folk som bryter loven bli dømt til opptil seks års fengsel.

I et felles brev skriver jødiske representanter fra hele Norden en advarsel til Island, og fraråder Island å bli det første landet i verden til å forby religiøs omskjæring. I stedet oppfordrer de til at landet skal følge Norges eksempel og således gi religiøs omskjæring juridisk beskyttelse. Blant annet skriver de jødiske representantene følgende i det advarende brevet:

Mer enn ett undertrykkende regime har forsøkt å kvele vårt folk og utrydde jødedommen ved å forby våre religiøse ritualer. Forslaget vil sikre at ingen jødisk forsamling etableres i landet. Dette brevet kan tolkes som om at vi legger oss i Islands lokale anliggende. Men det bryr vi oss ikke om, fordi landet er i ferd med å angripe jødedommen på en måte som angår alle verdens jøder.

Jødisk omskjæringsverktøy. Foto: cjn212 (CC BY-SA 2.0)
Jødisk omskjæringsverktøy. Foto: cjn212 (CC BY-SA 2.0)

Selv EUs katolske forsamlinger fordømmer lovforslaget og mener at «alle angrep på religionsfrihet må betraktes som uakseptabelt». Reinhard Marx, øverste leder av den katolske kirken i Tyskland, sier at «kriminalisering av omskjæring er et alvorlig inngrep som er veldig bekymringsfullt».

Silja Dögg Gunnarsdóttir, leder for Framsóknarflokkur (Fremskrittspartiet) og en av de som la frem lovforslaget, avviser dog kritikken og sier at dette handler om å beskytte barna.

Relaterte artikler:
Jødiske ledere avla Siv Jensen besøk
Rabbiner skar av et barns penis
Omskjæring øker risiko for autisme med nesten 50 prosent
Leger nekter å utføre rituell omskjæring
Satirisk vitsetegning opprører

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
4 år siden

Her er ett par korte filmsnutter som viser galskapen – for de som orker å se:
https://www.youtube.com/watch?v=7DdknKq915g
https://www.youtube.com/watch?v=Z0QwdSviukQ

Johan G
Johan G
4 år siden

Ytterst galskap, beskyttet som religion.

Latterlig er det at disse counter-jihadister og kristen-sionister retter pekefingeren mot muslimsk omskjæring, men synes det er helt på sin plass å forsvare jødisk omskjæring, hvilket er et par hakk verre.
Faktum er at jøder praktiserer den samme galskap, pluss det lille ekstra.

https://youtu.be/L2b2-LPF0qA

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
4 år siden

Oppskriften er enkel; forby den bestialske omskjæringen av jødiske guttebarn når de er kun 8 mnd gamle, og bli kvitt jødepesten. Forby likesågodt muslimsk omskjæring av gutter og jenter, og bli kvitt dem også, men det er ikke fullt så enkelt.. Ellers må jeg si at hva jøder og muslimer gjør med sine egne bryr jeg meg mindre om, så lenge de gjør det der de hører hjemme.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
Svar til  Proverbs 26:11
4 år siden

Oops; skal være 8 DAGER gamle! Mens muslimene omskjærer sine gutter rett før/under puberteten.. Og jentene mye tidligere!