Hjem Nyheter Globalt Jøder rotter seg sammen mot Elon Musk

Jøder rotter seg sammen mot Elon Musk

JØDISK MAKT Under slagordet «X Out Hate» har hundre jødiske sjefer signert et opprop som krever jødisk sensur av plattformen X. Ifølge de jødiske sjefene utgjør både Musk og X «en fare for jøder».

Foto: Skjermbilde fra kampanjesiden «X Out Hate».

«Vi har sett med gru på at et nytt nivå av antisemittisk diskusjon har spredt seg som en ild i tørt gress på et av USAs største sosiale medier», skrev over hundre jødiske sjefer på kampanjesiden «X Out Hate», som er rettet direkte mot plattform X (tidligere Twitter) og eieren Elon Musk.

Ifølge nettstedet er initiativtakerne høytstående jøder, som «rabbinere, ledere av jødiske organisasjoner, kunstnere, aktivister og akademikere». Det skal handle om mennesker med «ulike ideologier og overbevisninger» som imidlertid er enige om å «ta opp faren som Elon Musk og X representerer for jøder og andre». Ifølge Jerusalem Post tilhører det store flertallet av dem som signerte opprøret den liberale jødiske falangen.

Som hovedeksempel på hvor farlig Elon Musk er, tas det opp at X-eieren selv involverte seg i #BanTheADL-kampanjen på plattformen. Det hevdes også at Musk skulle ha spredt «antisemittiske myter» som at «65 prosent av jødiske høyskolestudenter støtter sensur» – noe jødene altså mener er en god grunn til å utsette Musk for sensur.

I tillegg har Musk ifølge nettstedet spredt «konspirasjonsteorier» om jøder som George Soros og Rothschild-familien, samt «teorien» om et pågående folkeutbytte.

Nå krever de at storfinansen, der Disney, Apple og Amazon nevnes ved navn, avslutter alle forretningsforbindelser med X og Elon Musk. Dette fordi det har vært «bortkastet og mislykket» å « tale til ham direkte» slik det hevdes at for eksempel den jødiske maktgruppen ADL har gjort.

Avslutningsvis skriver «X Out Hate»:

Ytre påtrykninger som treffer der det skader han mest [Elon Musk] er det eneste effektive tiltaket. Unnlatelse av å gjøre det vil føre til fortsatt spredning av ekstremisme og antisemittisme. Dette truer ikke bare jøder: det truer et fritt samfunn og alle som er berørt av konspirasjonsteorier knyttet til antisemittisme.