Hjem Nyheter Europa Jøder setter stopp for pølser i Buchenwald

Jøder setter stopp for pølser i Buchenwald

5

JØDISK MAKT Et pølsemuseum tenkte flytte inn i et av de «holocaust»-religiøses templer, den tidligere arbeidsleiren Buchenwald. Bare en uke senere fikk jøder reddet helligdommen.

Illustrasjonsbilde: Det blir hverken pølsemuseum eller hotell ved Buchenwald.

Et tysk pølsemuseum, Bratwurst Museum i Holzhausen, annonserte i forrige uke at de tenkte flytte sin museumsvirksomhet til en bygning som under andre verdenskrig tilhørte arbeidsleiren Buchenwald. På denne måten skulle flere museumsvirksomheter samvirke på området. Det var også tenkt å bygge et hotell ved Buchenwald.

Holzhausens pølsemuseum, som ligger i nærheten, er et populært reisemål for både tyskere og turister. Det kommer omtrent 50 000 besøkere hvert år som får smake gode tyske pølser og ta del av en like god bit kulturhistorie.

Pølsemuseumet ble dog umiddelbart kritisert av lidende jøder for sin «usmakelige» planlagte flytting av virksomheten. Derfor har Bratwurst Museum allerede trukket seg fra planene.

Josef Schuster, som er sjef for det jødiske sentralrådet i Tyskland, sier at han «ønsker velkommen det faktum at det har blitt besluttet å lete etter et annet sted for museumet» og mener at pølsemuseumet nå har «kommet på bedre tanker».

Museumet har på sin nettside bedt jødene om forlatelse for planen om å bygge en turistattraksjon på den jødiske helligdommen, en plass med tilknytning til «et så mørkt kapittel i tysk historie».

Vi ber om forlatelse til alle som oppfattet vår handling som banal eller som en forminskning av forbrytelsene som ble begått av nasjonalsosialismen, og hvis ideologi og religiøse følelser har såret

At stedet lenge har vært en jødisk turistattraksjon kommenteres ikke, ei heller hvilket press pølsemuseumets ledelse har blitt utsatt for.

Hva den politiske ideologien nasjonalsosialisme i seg selv har med saken å gjøre, eller hvorfor visse former av «ideologiske følelser» ikke får «såres» er uklart.

Totalt 20 669 mennesker av ulike raser og seksuelle legninger døde i arbeidsleiren Buchenwald; de aller fleste mot slutten av krigen da sykdommer, hovedsakelig tyfus og tyfusfeber, herjet som følge av de alliertes systematiske bombing av det tyske riket hvilket hindret mat og nødvendig utstyr å nå arbeidsleiren.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Eg skulle likt å bulldosert alle de der leirene til støv 🙂

Einar O
Einar O
2 år siden

Hadde de satt igang med pølsevirksomheten sin der så hadde vel jødene kommet med noen ville historier om jøder som ble kvernet til pølser.

Einar O
Einar O
2 år siden

Holzhausens pølsemuseum? Eller Holocaust pølsemuseum i Buchenwald?
…mistet matlysten 🙂

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Oy vey! Man må ikke krenke hellige jødiske følelser, og særlig ikke i Tyskland, som til evig tid skal sone for at Hitler laget jødesåpe og lampeskjermer under WW2. Men alvorlig talt; er det ikke mye kjekkere å besøke et pølsemuseum, og smake på gode tyske pølser, i steden for å tenke på forlengst døde jøder som for en gangs skyld måtte gjøre nyttig arbeid, kanskje med å produsere tyske pølser, for alt jeg vet? Men de inneholdt vel svinekjøtt, og det er ikke kosher, som kjent.

Geir
Geir
Svar til  Proverbs 26:11
2 år siden

Ja, den såkalte jødesåpa og lampeskjermen 🙂 Folk kjøper de villeste historier.