Hjem Nyheter Jødisk bankmann blir ny statsminister i Polen

Jødisk bankmann blir ny statsminister i Polen

7

POLEN Den tidligere jødiske bankmannen Mateusz Morawiecki ble mandag sverget inn som ny statsminister i Polen.

Beata Szydlo erstattet av Mateusz Morawiecki

På mandag ble den tidligere jødiske bankmannen Mateusz Morawiecki sverget inn som ny statsminister i Polen. Beslutningen om å erstatte den tidligere statsministeren ble tatt i forrige uke og kommer mistenkelig nok kort tid etter EU-domstolens beslutning om å bringe Polen inn for retten, fordi landet nektet å godta EUs påtvungne andel «flyktninger».

Byttet skjer til tross for at den tidligere statsministeren Beata Szydlo var svært populær blant Polens befolkning. Landets regjering hevder at årsaken til endringen er for å «fokusere mer på økonomien» og «forbedre internasjonale relasjoner».

Morawiecki gikk med i regjeringspartiet Lov og Rettferd så sent som i 2015 og har gjort en rask karriere. Han har allerede vært både utviklings- og finansminister.

Den tidligere bankmannen påstår at sitt oppdrag som statsminister er å «bevare polens nasjonale identitet og kultur». Men allerede i sin første tale etter utnevnelsen, snakket han om polakker som reddet sine «jødiske brødre» under «Holocaust».

— Den dype samfunnsdimensjonen er nedfelt i vår tradisjon: å hjelpe mennesker på flukt, Zegotas redning av våre jødiske brødre og solidaritet. Dette er sanne bevis på hva polskhet er og hva samfunnet er, sa han under talen.

Kilde:
Judisk bankir blir ny premiärminister i Polen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Martin
Martin
4 år siden

Forventer at det polske folket tyr til opprør.

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Martin
4 år siden

Mange av dem er hjernevaska til og tro at kristendommen vil redde dem fra EU og Islam. Går i akkurat samma fella som vestEuropa gjorde. Grunnen til at dem ikke har så mange muslimer, enda, er pga Polen er et land med lav valuta og derfor ikke attraktivt for muslimske lykkejegere . Valutaen går derimot fort oppover * i Polen nå, derfor kan nok dem snart vente seg en tsunami med muhammedanere om dem gir etter for EU presset. Noe de kristne der gjerne ønsker gjøre.

Alexander Nævdal
Alexander Nævdal
4 år siden

Han har jo berre servert polakkane det same pisset vi får høyre kvar 17.Mai om kor multikulturelle vi er og, i vårt tilfelle, kor typisk norsk det er å vera frå Somalia.

Roar
Roar
4 år siden

Og der gikk det også til helvete med Polen…

Anonymsurfer
Anonymsurfer
4 år siden

Stakkars Polen som nå skal tvinges til å åpne grensene for det samme søppelet som vi har fått importert hit til Vest-Europa talket være jøssing-dustene som banet veien for den globalistiske elitens maktovertagelse i 1945.

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Anonymsurfer
4 år siden

Det er jo bare og løfte opp et kors, så holder muslimene seg unna. Akkurat som vi gjorde her i vest.

NordenSkjold
NordenSkjold
Svar til  Anonymsurfer
4 år siden

Sorry. Kunne ikke dy meg med litt antikrist sarkasme.