Hjem Nyheter Jødisk Breitbart-redaktør avgår etter pedofili-uttalelser

Jødisk Breitbart-redaktør avgår etter pedofili-uttalelser

USA Milo Yiannopoulos avgår som redaktør for Breitbart News etter det ble kjent at han hadde kommet med uttalelser som unnskylder både pedofili og overgrep.

Det var det konservative nettstedet The Reagan Battalion som søndag la ut et videoklipp med den jødiske og homoseksuelle Milo Yiannopoulos hvor man kunne høre ham unnskylde både pedofili og overgrep. Yiannopoulos, var frem til tirsdag redaktør for Breitbarts tekniske avdeling, og har av løgnpressen en rekke ganger blitt løftet frem som en ledende karakter i Alt-Right-bevegelsen.

Flere har reagert på Yiannopoulos’ sine uttalelser, deriblant forlaget Simon & Schuster, som skulle gi ut hans kommende bok «Dangerous». Mandag valgte de dog å avbryte alt samarbeide og kansellere bokutgivelsen.

Noen timer etter bokforlagets pressemelding, valgte også organisasjonen American Conservative Union (ACU) å kutte bånd med Yiannopoulos, som opprinnelig skulle holdt tale ved konferansen Conservative Political Action Conferense til helgen.

ACUs Matt Schlapp skrev følgende i en pressemelding mandag ettermiddag:

Due to the revelation of an offensive video in the past 24 hours condoning pedophilia, the American Conservative Union has decided to rescind the invitation of Milo Yiannopoulos to speak at the Conservative Political Action Conference.

På Fox News forklarte Schlapp at de valgte å avbryte samarbeidet med Yiannopoulos, da det for de fremsto som om han i videoen forsøkte å normalisere noe så avskyelig som pedofili.

Avgår som redaktør

I kjølvannet av hendelsen forsøkte Yiannopoulos først å bagatellisere sine uttalelser ved å hevde at de ble «tatt ut av sin sammenheng». Da dette ikke virket, ble det innkalt til pressekonferanse og den nye forklaringen ble da at Yiannopoulos selv hadde vært offer for overgrep og pedofili.

Yiannopoulos forklarte at han selv, inntil nylig, ikke så på seg selv som et offer og derfor følte han kunne si hva han ville om emnet. De siste dagene skal han dog ha kommet til innsikten om at overgrepene har påvirket han negativt, og fortalte han nå innser at det var feil å bagatellisere pedofili og overgrep. Han tok da også avstand fra sine uttalelser, ba om unnskyldning og avgikk som redaktør for Breitbart News.

Om noen tror på unnskyldningen, er en annen sak.

Kilder:
After underage sex comments, Milo Yiannopoulos loses CPAC invite, book deal
Milo delivers speech at press conference