Hjem Nyheter Europa Jødisk forfatter: «Vi er på vei mot Judenrein Europa»

Jødisk forfatter: «Vi er på vei mot Judenrein Europa»

5

JØDESPØRSMÅLET I en profilert artikkel i den jødiske avisen Tablet Magazine hevdes det at Adolf Hitlers visjon om et «Judenrein Europa» er på vei til å bli oppfylt.

En artikkel i den jødiske avisen Tablet Magazine, skrevet av forfatteren og forskeren Joel Kotlin, har fått stor oppmerksomhet, ikke minst i det jødiske verdenssamfunnet.

Kotkin mener at Adolf Hitlers visjon om et «Judenrein Europa», et jødefritt Europa, i dag sakte er på vei til å bli oppfylt. I 1920 var kontinentet hjem til mer en halvparten av verdens jøder. I dag bor det knapt ti prosent her.

I motsetning til mange andre debattører peker ikke Kotkin ut «holocaust» som hovedårsak. Han peker på at det i 1945 fantes 3,8 millioner europeiske jøder, men at tallet i 2019 er nede på 1,5 millioner.

I stedet fremholder han den økende antisemittismen i Europa som den fremste anledningen. Han utpeker dog, i motsetning til mange europeiske politikere, ikke «høyreekstremismen» som den fremste syndebukken. Han skriver i stedet:

Hoveddelen av den antisemittiske volden kommer fra muslimer, deriblant nyankomne migranter, og fra venstresiden. Knapt 13 prosent kan spores til høyreekstremister.

Som eksempel siterer Kotkin «kommisjonæren for jødisk liv i Tyskland», som i vår rådet landets jøder til å ikke bære kippa på offentlige steder på grunn av risikoen for å bli utsatt for vold.

Videre siterer Kotkin en undersøkelse hvor 90 prosent av de europeiske jødene anser at de har blitt utsatt for antisemittisme. Han nevner også Frankrike, som har den største jødiske befolkningen i Europa, hvor 74 prosent flere antijødiske hendelser ble anmeldt i 2018, sammenliknet med året før.

Ved siden av vold og trusler fra radikale muslimer og venstregrupper angir Kotkin økende assimilasjon, der jøder overgir sin etniske identitet og begynner å raseblande, som en årsak til at antallet registrerte jøder minsker i Europa.

I artikkelen beskriver Kotkin hvordan den jødiske befolkningen minsker i land etter land, og han konstaterer at «ved slutten av dette århundret kommer alt som er igjen å være en jødisk kirkegård».

Lederskribent Ricky Neuman på Judisk Krönika kommenterer Kotkins artikkel med ordene:

En gang utgjorde Europa et levende og ekspansivt jødisk sentrum, med byer som blåste av jødisk liv. Den tiden er forbi, «den spesielle europeiske jødiske sensitiviteten» har utspilt sin rolle.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Da kan vi vel si at Hitler lyktes, på et underlig vis? Det er altså jødenes ektefødte barn, muslimene, som utsetter jødene for antisemittisme der de etablerer seg i ulike europeiske land(oppmuntret av jødene selv), og ikke rabiate «nynazister» som tilber Hitler og nasjonalsosialismen? Men så har jo omtrent halvparten av verdens jøder bosatt seg i USA, og holder verdens supermakt og Trump i et fast balletak. Det må vel være en god erstatning for det utvalgte folket?

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Rottene forlater det synkende skipet de selv har skyld i…

A.H
A.H
2 år siden

One day my spirit will rise from the grave and the world will know that i was right.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
2 år siden

Å nei! Hvem skal da promotere homofili, masseinnvandring og feminisme i nasjonene våre mens de forklarer oss at vi er noen grusomme rasister?

White Proud person
White Proud person
2 år siden

Da er vel Europa på vei mot en bedre framtid. Vi er snart kvitt ett av våre problem…