Hjem Nyheter Utenriks Jødisk forsker mener «holocaust»-traumer er arvelige

Jødisk forsker mener «holocaust»-traumer er arvelige

 «HOLOCAUST»  Ifølge en kanadisk forsker så lider også barna til de som overlevde «holocaust» av hva deres foreldre har vært igjennom. Lidelsen kan være genetisk betinget, mener forskeren.

Moshe Szyf
Moshe Szyf

Det er den jødiske genetikeren Moshe Szyf – utdannet i Israel, men nå stasjonert i Montréal – som har kommet frem til at barn av de som har overlevd tyske konsentrasjonsleirer under andre verdenskrig, også lider. Ifølge Szyf kan lidelsen være arvelig.

Szyfs forskning viser nemlig at både barn og barnebarn til «overleverne» lider av posttraumatisk stress som kan få utløp ved et traume. Szyf mener blant annet at barn av overlevere kan utvikle et høyere nivå av posttraumatisk stress ved bilulykker enn andre, og at dette kan avhenge av forandringer i deres stresshormonsystem.

Szyf trekker konklusjonen at dette er forandringer som individene har arvet fra sine foreldre, men er fremdeles usikker på om dette er erfaringer om er arvet genetisk, eller om det er innført kulturelt.

At senvirkninger fra krigsopplevelser skulle være noe unikt jødisk fenomen, vil nok få mange av de som overlevde de alliertes terrorbombing av tyske sivile eller den etniske rensingen etter andre verdenskrig, til å reagere.

Les også:
FILM: 70 år siden de alliertes terrorbombing av Dresden
Ildstormen i Dresden
Vitnesbyrd fra overlevende av terrorbombingen av Dresden

Opprinnelig publisert på Nordfront.se.

Kilder:
Born to suffer?
Epigenetics explains how ‘Jewish guilt’ may be inherited