Hjem Nyheter Utenriks Jødisk kryptosvindler arrestert

Jødisk kryptosvindler arrestert

5

ØKONOMI FTX-gründeren Samuel Bankman-Fried er pågrepet på Bahamas etter å ha stukket av med investorenes penger.

Sam Bankman-Fried på en høring i det amerikanske senatet.

Statsadvokatembetet i søndre New York har tatt ut siktelse mot grunnleggeren av kryptobørsen FTX Trading Ltd., Samuel Bankman-Fried, som har vært under etterforsking siden den 11. november, da han begjærte firmaet sitt konkurs og trakk seg som direktør. Siktelsen omfatter blant annet nettsvindel, verdipapirsvindel og hvitvasking. Politiet på Bahamas har pågrepet Bankman-Fried og holder ham i varetekt i påvente av en utleveringsbegjæring.

Etter at konkursbegjæringen ble mottatt skal 662 millioner dollar av firmaets midler på et tidspunkt ha forsvunnet sporløst.

I tillegg har den føderale Verdipapir- og Børskommisjonen siktet mannen for brudd på verdipapirlovgivningen. Han skal ha stått bak en ponzisvindel der aksjeinvestorer har blitt fralurt 1,8 milliarder dollar, som er blitt avledet til hans risikofond Alameda Research LLC. Pengene skal blant annet ha blitt brukt på politiske donasjoner.

En ponzisvindel er en type svindel der investorer blir lurt til å tro at de investerer i en reell inntektsbringende virksomhet, mens det utbetalte utbyttet i virkeligheten kommer fra andres investeringer. I fjor døde den jødiske storsvindleren og tidligere NASDAQ-formannen Bernie Madoff i fengsel, kjent for å ha svindlet sine klienter for 64,8 milliarder dollar i en ponzisvindel som pågikk siden begynnelsen av 1990-tallet.

Kommisjonen undersøker også eventuelle andre brudd på verdipapirloven og andre involverte personer.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Stortingspolitiker
Stortingspolitiker
1 måned siden

Nice haircut

proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Er det noe jødene er dyktige til er det å lure penger fra tillitsfulle goyim – og sine egne, som med Bernie Madoff. Marx sa at penger er jødenes gud, og det er langt på vei sant. I omtrent alle finansinstitusjoner/banker rundt om i den vestlige verden sitter jøder i ledende stillinger, og i USA har nesten alle Federal Reserve-sjefer vært jøder; og den forrige – Janet Yellen – er nå USAs finansminister. Disse jødene – og deres lojale goyim – kalles da også for «banksters», som vel kjent.

gatelykter
gatelykter
Svar til  proverbs 26:11
1 måned siden

Hvorfor kaller du dem goyim, Er du jøde ?

Hvorfor kaller du dem tillitsfulle ? Dem er dumme.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
Svar til  gatelykter
1 måned siden

Ville jeg skrevet om jødene slik jeg gjør, og selv være jøde??? Jødene kaller oss hvite ikke-jøder goy(flertall goyim); som betyr kveg og umælende dyr. Og – vi nordboere er blant våre egne stort sett tillitsfulle, men overfor jødene blir det feil. De vil alltid lure og bedra oss. Derfor skal vi være «listig som slangen og harmløs som duen», iflg Bibelen(Matt. 10.16).

gatelykter
gatelykter
Svar til  proverbs 26:11
1 måned siden

Hvordan skal nordboerne vinne om dem er harmløse som duen?

Hilsen slangen.