Jødisk leder: – Den hvite rasen eksisterer ikke

ITALIA En jødisk leder i Italias hovedstad Roma hevder at europeerne ikke trenger å bekymre seg over å bli en minoritet på grunn av innvandring ettersom det ikke eksisterer en hvit rase.

Ruth Dureghello, leder av det jødiske samfunn i Roma, kom nylig med den absurde påstanden at det ikke finnes en hvit rase, og dermed trenger ikke europeerne å bekymre seg over å bli en minoritet på grunn av masseinnvandring.

– Det er utenkelig at man i 2018 må gjenta for uvitende at det ikke finnes noen hvit rase å forsvare, skrev Dureghello på Twitter.

Ruth Dureghellos innlegg ble skrevet etter at nasjonalistpartiet Lega Nords politiker Attilio Fontana sa at innvandring er en trussel mot «den hvite rasen».

– Vi kan ikke godta alle asylsøkere fordi vi alle ikke fungerer sammen, så vi må gjøre våre valg, sa Fontana og la til at Italia må bestemme «om vår etnisitet, vår hvite rase, om samfunnet vil fortsette å eksistere eller om det vil bli utslettet».

Nasjonalistpartiet Lega Nord er en del av en koalisjon med blant annet statsminister Silvio Berlusconis parti Forza Italia. Partiet har mange likheter med franske Front National og satt i regjering i Italia mellom 2001–2006.

Kilder:
Judisk ledare: Den vita rasen existerar inte
Italy election: ‘White race’ remark sparks row