Hjem Nyheter Globalt Jødisk leder: Så mange jøder i Europa som mulig må få bære...

Jødisk leder: Så mange jøder i Europa som mulig må få bære våpen

 EUROPA  En jødisk leder ber europeiske land gi jøder tillatelse til å bære våpen etter terroren i Frankrike. Andre tar til orde for utvandring til Israel.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Generaldirektøren i Det europeiske jødiske forbundet, rabbineren Menachem Margolin, har bedt innenriksdepartementer i en rekke europeiske land tillate jøder å eie våpen for å beskytte seg og sine etter terrorangrepet i Frankrike. Han ber også om at de får våpenopplæring. Han har uttalt at så mange jøder som mulig bør få bære våpen i Europa.

Utvandring til Israel

En annen jøde, Moshe Medioni, som er lærer i en synagoge i et av jødekvarterene i Paris, sier at jødene er under angrep fra den arabiske befolkningen i landet, og synes det er forferdelig at «jødiske barn skal måtte vokse opp i frykt i det som en gang var et av de beste europeiske demokratiene». Han har ikke tro på bedring av situasjonen og anser utvandring til Israel som en bedre løsning enn bevæpning.

I fjor flyttet 7 000 jøder fra Frankrike til Israel, dobbelt så mange som året før. Ifølge en halvstatlig israelsk organisasjon, Jewish Agency, kommer 15 000 jøder til å flytte fra Frankrike til Israel i løpet av dette året.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har etter terroren i Frankrike oppfordret jøder til å flytte til Israel:

– Jeg tror at alle vet, innerst i hjertene sine, at de bare har ett hjemland: Staten Israel, deres historiske hjemland som vil ta imot dem med åpne armer som sine kjære barn.

Relatert artikkel:
Jøder får ekstra beskyttelse etter islamistisk terror

Kilder:
Slik vil profilert rabbiner bekjempe terror: La jøder bære våpen
Frankrike för Israel