Hjem Nyheter Jødisk makt-gruppe: 2023 et rekordår for antisemittisme

Jødisk makt-gruppe: 2023 et rekordår for antisemittisme

STORBRITANNIA Ifølge en jødisk «veldedighetsorganisasjon» har det aldri vært så mange «antisemittiske hendelser» i Storbritannia som det har vært i 2023. Gruppen skylder rekorden på Hamas’ overraskelsesangrep på Israel.

Antisemittismen sies å ha økt over hele den vestlige verden.
Foto: Ted Eytan (CC-BY-SA 4.0), Flickr

Siden konflikten i Gaza brøt ut i oktober, har politikere og hovedstrømsmedia klaget over økt antisemittisme, som har blitt skyldt på palestinerne. I Sverige har til og med regjeringen skrevet om «en bølge av antisemittisme» og at «situasjonen har forverret seg ytterligere» etter «Hamas’ bestialske terrorangrep 7. oktober».

Nå har en jødisk såkalt veldedighetsorganisasjon i Storbritannia, kalt Community Security Trust (CST), lagt frem tall som viser at 2023 var et rekordår for «antisemittiske hendelser».

Ifølge rapporten ble det identifisert 4 103 «antijødiske hathendelser» det siste året, sammenlignet med 1 662 hendelser i 2022 og 2 255 i det forrige rekordåret 2021.

Den jødiske organisasjonen bemerker også at to tredjedeler skjedde etter 7. oktober, inkludert 416 hendelser i uken etter Hamas’ overraskelsesangrep alene. CST konkluderer derfor med at hendelsene må være «en feiring av Hamas’ angrep på Israel, snarere enn sinne over Israels militære svar til Gaza», skriver BBC.

Den britiske regjeringen tar tallene svært alvorlig. Robert Halfon, som er minister for høyere utdanning, er bekymret for at en stor andel av hendelsene har skjedd ved landets universiteter.

– Jeg har kontaktet alle universitetskanslere – mange av dem personlig – for å be dem slå ned på antisemittisme på universitetscampusene, sier ministeren til BBC.