Hjem Nyheter Globalt Jødisk makt-gruppens krav til Spotify: Ta bort Kanye West sin musikk!

Jødisk makt-gruppens krav til Spotify: Ta bort Kanye West sin musikk!

JØDISK MAKT World Jewish Congress har skrevet et brev til Apple og Spotify med krav om at Kanye Wests musikk slettes fra strømmetjenestene. Hvis ikke mener de at selskapet «tjener på jødehat».

Spotify-gründer og administrerende direktør Daniel Ek (til venstre) og WJC-sjef Robert Singer (til høyre). Foto: Patrik Ragnarsson from Linköping, SwedenCC BY 2.0 / Michael ThaidigsmannCC BY-SA 3.0

Rapperen Kanye «Ye» West er en av verdens mest populære rappere. Sangen hans «Stronger» fra 2007 var den første som nådde én milliard avspillinger på den populære strømmetjenesten Spotify.

Men nå krever World Jewish Congress (WJC) at både Spotify og Apple sletter Yes sin musikk fullstendig fra sine tjenester, skriver New York Post. Dette skyldes rapperens offentlige kritikk av jødisk makt.

New York Post har sett brevet som onsdag ble sendt ut av WJC til Apple-sjef Tim Cook og Spotify-sjef Daniel Ek. Ifølge World Jewish Congress skulle det ikke engang vært nødvendig å skrive brevet, og de anser det som «uakseptabelt at verken Apple Music eller Spotify har slettet Mr. Wests musikk».

Lobbygruppen skriver videre at så lenge Yes sin «hatefulle stemme blir båret frem av Apple og Spotify», er selskapene «i ledtog med de som ønsker ondt mot jøder over hele verden». IT-gigantene er også anklaget for å «tjene på jødehat».

The World Jewish Congress er en av de fremste åpne utøverne av jødisk makt over hele verden. Organisasjonen ble grunnlagt i 1963 som en «diplomatisk arm for det jødiske folk».

WJC har også iverksatt flere påvirkningskampanjer mot politikere i Norden, med den hensikt å få disse til å jobbe for et forbud mot Den nordiske motstandsbevegelsen. Dette fordi Motstandsbevegelsen er den eneste organisasjonen i Norden som åpent kritiserer jødisk makt.