Hjem Nyheter Globalt Jødisk makt på krigsstien – vil sensurere gamere

Jødisk makt på krigsstien – vil sensurere gamere

1

DATASPILL Jødisk makt-organisasjonen ADL ønsker å sensurere dataspilleres kommunikasjon.

Den jødiske lobby- og forfølgelsesorganisasjonen Anti-Defamation League (ADL) har tidligere utmerket seg som fiender til ytringsfriheten gjennom å arbeide sammen med Youtube for å fjerne kanaler og videoer, klassifisere bollesveis som hatsymbol, samt truet med å naziststemple og trakassere Island om de skulle forby kjønnslemlestende omskjæring. De har også propagandert for masseinnvandring til USA.

Nå inntar de dataspillverdenen for å hemme den frie diskusjonskulturen.

– Det som kommer frem i vår kvalitative forskning er at kvinner og ikkehvite personer går inn på spillplattformer og skrur av mikrofonen […] fordi de vet at hvis de snakker vil de bli identifisert og bli en målskive for trakasserier, sier ADLs Daniel Kelley.

I realiteten er menn like utsatt for trakasserier som kvinner, selv om kvinner oftere blir mer opprørt av den tøffe språkbruken på internett.

Kelley mener videre at onlinespill utgjør sosiale plattformer og at spillselskap bør utforme detaljerte «hatprat»-regler for å kunne straffe «forbrytere». En annen taktikk som Kelley interesserer seg for er å forsøke «reformere» feiltenkere og -talere og oppmuntre til «prososial adferd» som et alternativ til å utestenge dem.

Kronikør Micah Curtis fra den russiske statskanalen RT har kommentert sensuren:

«Det er absolutt ikke morsomt å høre fra en 12-åring at man bør sendes til Auschwitz, men jeg kan dempe [eng. mute] ham siden spillutvikleren allerede har tenkt på det på forhånd», skriver Curtis.

Han mener også at sensurinnsatsen til den jødiske maktorganisasjonen ikke har noe som helst støtte blant faktiske spillere, og at spillbransjen selv bør få lov å bestemme hvordan kundene deres skal bruke produktene sine uten ekstern innflytelse.

1
Delta i debatten

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Katrine Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Katrine
Katrine

Fra personlig erfaring så vil folk snakke dritt til deg i online spill uansett om de vet at du er kvinne eller ikke, ofte på grunn av konkurranseinstinktet, handler mer om dine ferdigheter enn deg som person.

Har ADL aldri fått med seg hvor mye «hatprat» det er blant f.eks fotball-fans av motsatte lag som møtes når det er kamp? Det kommer med territoriet rett og slett.