Hjem Nyheter Norden Jødisk makt-sjefen Helle Klein: Demokratiets essens er å forby kritikk

Jødisk makt-sjefen Helle Klein: Demokratiets essens er å forby kritikk

JØDISK MAKT Den nordiske motstandsbevegelsen er en «terrororganisasjon» ifølge jødisk makt-lederen Helle Klein.

Helle Klein (CC 3.0)

I en lederartikkel i Dagens arbete, «På høy tid å stoppe NMR», skriver jødisk makt-lederen Helle Klein at Den nordiske motstandsbevegelsen er en «terrororganisasjon». Bakgrunnen er at Den nordiske motstandsbevegelsen skal ha «slått ned folk, ødelagt montrer og spredt sitt antisemittiske hat under Almedalsuken i flere år nå».

Klein beklager seg over at «hatangrepene» ikke har ført til fellende dommer, hvilket i juridisk mening betyr at ingen forbrytelse har blitt begått. Hun mener at «det ikke er klokt» at politiet velger å gjøre egne vurderingen når de etterforsker hendelser og at regjeringen i stedet burde lene seg på hva løgnpressen skriver.

Nå er det opp til bevis for Januaravtalens parter om de vakre ordene om å bekjempe ekstremisme skal få politiske konsekvenser. NMRs herjinger er en trussel mot demokratiet og må stoppes.

Klein skriver videre at Almedalen handler om både møte og meningsutveksling. Dette gjelder dog kun for «demokratisk innstilte personer», mens annerledestenkende grupper skal forbys.

Er det virkelig i demokratiets interesse å la en nazistisk antidemokratisk terrororganisasjon kuppe et arrangement som handler om det politiske demokratiets essens, nemlig møtet og meningsutvekslingen mellom demokratisk innstilte personer?

Ifølge Klein betyr Den nordiske motstandsbevegelsens deltakelse på Almedalen «de facto en begrensning av RFSLs, menneskerettighetsorganisasjoners, handikaporganisasjoners, opinionsdanneres, politikeres og journalisters mulighet til å arbeide fritt». På hvilken måte dette skjer utvikler hun ikke. Derimot har RFSL (Sveriges RFSU, red. anm.) og fire riksdagsmedlemmer fra Vänsterpartiet frivillig valgt å avstå fra å delta på Almedalen takket være Den nordiske motstandsbevegelsen.